Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > (P) Frumoasa la orice varsta

(P) Frumoasa la orice varsta

L’Oréal Paris şi revista „Femeia.“ i-au lansat Ioanei, fiica doamnei Toropoc, o provocare: să o ajute pe mama ei să redescopere frumuseţea prin puterea rujurilor Color Riche şi să devină amândouă vedetele copertei revistei. Momentul nu a fost ales întâmplător, istoria legendarului ruj Color Riche începea acum 30 de ani, când mama Ioanei apărea pe coperta revistei „Femeia“, iar Ioana sărbătoreşte în acest an aceeaşi vârstă. 

În 1984, într-o zi însorită, S. Tomescu, fotograf al revistei „Femeia“, făcea o vizită de lucru pe şantierul naval Olteniţa. Nu căuta cadre pentru ilustraţiile articolelor, ci femei simple, frumoase, muncitoare pe acest şantier, care să devină pentru o lună vedetele revistei, iar pentru o viaţă, vedetele micii lor comunităţi. 

Aşa s-a făcut că Emilia Toropoc a fost chemată în biroul directorului împreună cu colega sa de echipă şi au fost selectate dintre multe alte femei care lucrau pe şantier. Pentru a simţi mai bine parfumul acelor vremuri, doamna Toropoc ne-a dezvăluit câteva dintre sentimentele trăite atunci şi acum.


Care a fost criteriul de selecţie?

Sinceră să fiu, nu ştiu sau nu-mi amintesc. A fost totul aşa de rapid, aproape că nici nu ne-am dezmeticit. Ţin minte că ne-a chemat şeful de echipă în biroul directorului. Când am ajuns, domnul Tomescu le mulţumea colegelor noastre, iar când a ajuns la noi, ne-a spus că noi am fost selectate să apărem pe coperta revistei „Femeia“. A fost o surpriză atât de mare, încât n-am mai reţinut multe amănunte. 

Şedinţa foto a avut loc în ziua respectivă?

Nu, ne-a anunţat că va veni peste o săptămână să facem poze. Ne-a dat o singură indicaţie: să ne îmbrăcăm cât mai colorat. 

Eraţi îmbrăcate în halate şi aveaţi căşti de protecţie. De ce?

Lucram într-un atelier mic de strungărie. Aveam un strung micuţ la care făceam „bijuteriile“ pentru nave. Noi am făcut toate piunezele care capitonau uşile navei „Mihai Viteazul“, vaporul lui Ceauşescu. Halatul era echipamentul din atelier, cască nu purtam, dar atunci a fost necesară pentru protecţia nostră în port. Erau macarale peste tot şi nimeni nu avea voie să se fâţâie pe acolo fără un echipament de protecţie adecvat. Am făcut vreo 6-7 fotografii, în port, pe navă, în diverse locaţii. Cred că a durat o oră şi ceva. 

Cum a fost când a apărut revista?

Am devenit vedetele Olteniţei, toată lumea vorbea despre noi. A fost evenimentul oraşului. 

Acum apăreţi din nou pe coperta revistei „Femeia.“, ce sentiment vă încearcă?

Să am atât de mult noroc încât să apar de două ori în viaţă pe coperta aceleiaşi reviste mi se pare o minune de la Dumnezeu şi o mare onoare. 

Cum a fost experienţa de data asta?

Cu totul şi cu totul diferită. Atunci m-am fardat singură – puţin ruj roşu, un pic de fard pe pleoape –, am venit cu hainele mele şi singura indicaţie de la fotograf a fost să zâmbesc. Acum, am avut parte de un adevărat răsfăţ, cu make-up realizat de un artist, chiar de Alexandru Abagiu, make-up artist oficial L’Oréal Paris. Deşi mie îmi place foarte mult roşu, el mi-a recomandat nuanţele de ruj Color Riche care se potrivesc cel mai bine tenului meu. Sunt şi foarte emoţionată, alături de mine stă acum fiica mea, care atunci avea numai opt luni, iar azi este o femeie frumoasă, de care sunt tare mândră. Mulţumesc, m-am simţit extraordinar, mi-aţi făcut cadou o zi minunată. Mulţumesc L’Oréal Paris şi revistei „Femeia.“!

Acceptă şi tu provocarea lansată de L’Oréal şi revista Femeia: #RedescoperăFrumuseţea alături de mama ta şi câştigă premii zilnice pentru amândouă! 

Postează o poză cu mama ta, foloseşte hashtagul #RedescoperăFrumuseţea când postezi imaginea şi spune-ne care este cel mai drag obicei de înfrumuseţare pe care l-ai moştenit de la ea. 

PREMII ZILNICE: un set de produse Color Riche pentru tine şi mama ta, precum şi numărul din aprilie al revistei.

Vezi cum a început povestea #Redescoperă Frumuseţea  în filmuleţul de mai jos.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus