Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > (P) Machiajul de ieri si azi

(P) Machiajul de ieri si azi

Alexandru Abagiu, make-up artist oficial L’Oreal Paris, ne povesteşte cum era machiajul de acum 30 de ani, cum a evolutat până azi şi care sunt tendinţele noului sezon. „În anii ’80, machiajul din ţara noastră a fost influenţat de seriale precum «Dallas» sau «Moştenirea familiei Guldenburg». Culorile erau predominant saturate şi satinate, turcoaz, albastru electric, ciclamen, mov la fel de electric, galben şi alte culori foarte puternice care nu se asortau nuanţei tenului. Azi machiajul arată o piele parcă întinerită şi asta pentru că texturile de machiaj s-au rafinat.

Acum vorbim despre translucid, transparenţă şi lejeritate, iar accentele sunt mai degrabă grafice decât cromatice. Întregul look s-a domolit şi vedem avantajele frumuseţii naturale sau îmbunătăţite cu cele mai puternice serumuri, injecţii sau texturi mai fine uneori decât aburul. Dacă este ceva care îmi aminteşte de copilărie şi de ritualurile de înfrumuseţare ale mamei sau ale mătuşilor mele, cu siguranţă acel ceva este parfumul discret şi elegant al rujului Color Riche, pe care acum îl aplic într-o formulă îmbunăţită pe buzele a sute de femei.“


Poate te întrebi de ce vorbim de machiajul de acum 30 de ani. Ei bine, multe elemente de machiaj din anii ’70-’80 se regăsesc în noile tendinţe ale acestui sezon, iar Alexandru Abagiu ne este din nou cel mai avizat ghid. „Pielea cu aspect transparent, care creează mister, se combină foarte bine cu machiajele grafice, retro, ce amintesc de anii ’70. Eyelinerul poate fi folosit pentru conturarea pleoapei superioare, pentru conturul subtil în jurul ochilor, însă noutatea sezonului este aplicarea acestuia doar pe pleoapa inferioară, un grafism extrem de interesant.

Auriul, amintind de metalul preţios, este culoarea accent a sezonului, aducând un plus de luminozitate, rimând foarte bine cu acest anotimp solar. Se poate aplica pe toată pleoapa, doar în pliul ochilor sau ca o linie de contur. Culorile pastel, roz, bleu, liliachiu sau galben, sunt şi ele la modă. Însă, atunci când nu ştii ce culoare ţi se potriveşte cel mai bine, poţi alege nuanţe de maro sau bej, în texturi cremoase sau sidefate, pentru că şi ele se încadrează în tendinţele sezonului.

Pentru buze, asistăm la o revenire a roşului, fără să existe o nuanţă dominantă, aşa că poţi alege dintr-o întreagă paletă. Culoarea este saturată, puternică şi senzuală. Marsala, culoarea anului, creează un magnetism extraordinar şi se asortează perfect unui machiaj natural.“

Acceptă provocarea lansată de L’Oreal Paris şi revista Femeia: #RedescoperăFrumuseţea alături de mama ta şi câştigă premii zilnice pentru amândouă! 

Postează o poză cu mama ta, foloseşte #RedescoperăFrumuseţea şi spune-ne care este cel mai drag obicei de înfrumuţesare pe care l-ai moştenit de la ea. 

PREMII ZILNICE: un set de produse Color Riche pentru tine şi mama ta, precum şi numărul din aprilie al revistei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus