Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > (P) Menopauza, o stare naturală

(P) Menopauza, o stare naturală

Multe femei se tem de menopauză, altele o așteaptă cu nerăbdare. Menopauza are multe fațete, bune și mai puțin plăcute. Însă pentru toate există soluții.

Lipsa menstruațiilor timp de 12 luni arată instalarea menopoauzei. Scapi de grija sângerărilor lunare, însă modificările care apar, și cu care nu ești obișnuită, pot contrabalansa acest câștig.

Spune ce simți!

Odată cu încetarea menstruației scade nivelul de estrogen, ce atrage după sine o serie de modificări în plan fizic, dar și psihic, aspect mai puțin conștientizat atât de femeile care ajung în această perioadă, cât și de cei din jur. Multe stări emoționale sunt bulversante, iar unele comportamente sunt greșit înțelese chiar și de cei apropiați. Agitația, stările de nervozitate, de anxietate sau de depresie, tulburările de somn, stresul sunt greu de gestionat de multe ori și starea emoțională poate afecta relațiile cu cei din jur. Comunicarea a ceea ce simțim este cheia pentru a trece mai ușor peste aceste emoții și tensiuni și a ne face mai bine înțelese. Aceste stări sunt declanșate biologic, iar controlul și gestionarea lor poate fi făcută prin conștientizarea cauzei, respectiv această scădere a estrogenului care duce în cascadă la alte schimbări.

Pune accentul pe îngrijire

Estrogenul putem spune că este și hormonul frumuseții pentru că el aduce strălucire pielii și părului, elasticitate tenului și susține hidratarea țesuturilor. Atunci când scade, pielea își pierde fermitatea, luminozitatea și hidratarea și se ridează într-un ritm accelerat. Dar alături de gama Neovadiol Complex Substitutiv de la Vichy putem compensa semnele vizibile ale menopauzei asupra pielii. Cu ajutorul ei, pielea este transformată treptat, iar densitatea, confortul și prospețimea sunt restaurate. Tenul devine mai strălucitor și mai neted, iar volumul este redefinit și ovalul feței este mai ferm.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre menopauză și despre cum te afectează ea, te invităm la evenimentul „Cum să fii frumoasă la orice vârstă“. din data de 5 septembrie. Detalii aici

 

Text: Luminița Tăbăran

Foto: PR

Comments

comments

Leave a Reply