Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > (P) Spune adio ridurilor

(P) Spune adio ridurilor

Te trezesti dimineata devreme si-ti servesti relaxat cafeaua.

Intalniri, cateva domnite grabite catre munca, telefonul sunand de prea multe ori intr-o zi, masina proptita intr-o aglomeratie ce nu-ti da prea mult ragaz sa admiri, o vanzatoare simpatica ce-ti povesteste in graba, in timp ce-ti incaseaza banii pe tutun, despre visul ei de a deveni balerina.  Un pic cam tarziu pentru ea, poate. Sau cel putin asa i-ar sopti ridurile indiscrete de pe gat. Apoi iti iei ziarul si te pui pe o banca.         
Viata ar trebui sa fie despre ce iti propui sa faci si reusesti, despre marile sperante si despre cum sa iti gasesti un scop in micile tale placeri nobile sau poate usor triviale, dar ale tale. Deschizi "Hotii de frumusete" a domnului Bruckner si te intrebi daca frumusetea este un privilegiu sau un stigmat al tineretii. 
Ai putin peste varsta a doua. Daca stai bine sa te gandesti, nu stii prea clar perioada de tranzitie si realizezi ca niciodata nu ai perceput limpede aceste fine delimitari.
 
Deasupra, scrie Clinica Dr. Florin Juravle si vezi o femeie iesind de acolo. Vorbeste despre implanturi mamare si marire de buze  si intelegi ca e vorba de o prestigioasa clinica de medicina si chirurgie estetica. O clinica unde oameni chiar pun suflet, profesionalism si dedicare in slujba frumusetii si pacii cu sinele exterior. Si fac o treaba buna, domnii! Daca stai sa te gandesti, chiar remarcabila.
Pentru ca parca intelegi deja ceva, asa din senin. Intelegi ca si intalnirile si telefonul sunand de prea multe ori intr-o zi, si aglomeratia poate ajung sa devina infinit mai tolerabile cand esti impacat cu tine, atunci cand stii ca poate nu iti mai poti indeplini visul de a deveni balerina, dar poate poti sa-ti redai putin din farmecul dulce a tineretii care nu mai implica ridurile acelea evidente de pe gat. 
 
In oglinda apare o versiune imbunatatita a ta, un "tu" mai falnic, mai increzator, mai determinat, mai constient de micile placeri, ce-ti spun cat suntem toti de umani, micile placeri care bucura copilareste, oricat de triviale sau oricat de nobile.
 
Powered by Seomonitor 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus