Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Păr lung în numai câteva ore

Păr lung în numai câteva ore

De sărbători poți să-ți creezi un look nou, spectaculos în doar câteva ore. Părul scurt poate crește ca-n povești… cu extensii de păr.

Vedetele au dat startul acestei tendințe, iar după ani și ani, extensiile au devenit accesibile pentru mai toată lumea și le găsești aproape în orice salon care se respectă, chiar și în cele de cartier. Meșele de păr, fie ele din păr natural sau în amestec cu sintetic, indiferent de sistemul de prindere, au toate avantaje și dezavantaje. L-am rugat pe Bogdan Mirică, hairstylist, să ne ghideze printre aceste oferte pentru a face cele mai bune alegeri când vrem să rivalizăm cu Rapunzel.

Extensiile cu clips

Acestea sunt cele mai prietenoase, se pot prinde foarte ușor, se dau jos la fel, prin urmare nu necesită o cheltuială în plus după ce le-ai achiziționat și le folosești doar la ocazii. „Sunt câte 8-12 bucăți de mărimi diferite. Din punctul meu de vedere, sunt cele mai bune alegeri pentru că nu degradează părul și le folosești doar când ai nevoie, iar părul poate fi îngrijit ca de obicei. Se tapează părul puțin la rădăcină și se prind. Ți le poți pune și singură, nu este ceva dificil, poate la început trebuie să te străduiești puțin“, spune Bogdan. Trebuie montate de la ceafă spre creștet.

Avantaje: sunt cele mai ieftine și cel mai ușor de folosit, chiar și acasă.

Dezavantaje: nu sunt permanente și trebuie să le dai jos înainte de culcare.

Extensiile cu microring

Sunt cele mai noi, ultima invenție în materie de extensii. Se atașează cu ajutorul unui inel metalic prins cu un clește special, la cald sau la rece. Bogdan Mirică ni le recomandă pe cele la rece, mult mai puțin agresive.

Avantaje: rezistă până la trei luni

Dezavantaje: cele la cald pot afecta părul

Extensii cusute

Se împletește o șuviță în spic, de-a lungul capului, cât mai aproape de scalp și apoi pe această împletitura se cos meșele. „Și pe acestea le poți da jos și le repui. Părul poate fi vopsit doar la rădăcină sau împreună cu extensiile, mai ales dacă sunt din păr natural, eventual acestea pot fi date jos înainte de vopsire“, spune Bogdan.

Avantaje: nu se văd și se pot păstra chiar pe păr și 2-3 luni și sunt refolosibile. Dacă le îngrijești cu atenție, le poți coase și de 2-3 ori.

Dezavantaje: aduc greutate părului, iar la rădăcină se usucă mult mai greu.

500 de lei sunt cele mai ieftine extensii de calitate, iar cele mai scumpe pot fi mai mult de 1.000 de euro. 

Extensii lipite

Acestea se pot lipi cu cheratină sau cu ceară. Cele cu cheratină se aplică prin topirea cheratinei pe șuvița de păr, foarte aproape de rădăcină, dar fără să atingă scalpul, iar îndepărtarea se face cu ajutorul unei soluții speciale care topește această lipitură. Rezistă până la șase luni. Cele cu ceară se aplică la fel, dar rezistă mai puțin întrucât adezivul este deteriorat de șampon și balsam.

Avantaje: nu se văd și se pot păstra de la 3 la 6 luni. Cele cu cheratină nu afectează părul.

Dezavantaje: părul poate fi afectat de adezivul pe bază de ceară.

9 lucruri importante

Pentru femeile de înălțime medie, sunt indicate extensii de maximum 55 cm, iar pentru cele înalte, peste 170 cm, o lungime de 70-77 cm. În general, ele trebuie să fie de cel mult două ori mai lungi decât părul tău natural. Tot ce trece de această lungime poate pune presiune prea mare pe rădăcina părului și poate duce la căderea lui.

Căldura este inamicul numărul unu al extensiilor, fie că e vorba de adeziv sau de meșele sintetice. Așa că ai grijă când speli, usuci sau coafezi părul cu extensii! Folosind placa, poți reduce la jumătate durata de viață a extensiilor!

Dacă faci baie în piscină, ai nevoie de o cască de protecție, întrucât clorul distruge extensiile.

Nu te culca cu părul ud. E mult mai vulnerabil și extensiile se pot rupe sau încurca în timpul somnului. Usucă-l mai întâi și apoi prinde-l. E cel mai sigur mod de a le proteja când dormi.

Fii zgârcită cu balsamul, fiindcă poate înmuia adezivul sau împletitura și, în general, alege numai produse de îngrijire profesionale, care să întrețină extensiile cât mai bine.

Evită folosirea fixativului sau a altor produse de coafare ce conțin alcool sau aplică-le numai pe vârfuri.

Nu poți aplica extensii pe părul mai scurt de 8 cm.

Extensiile pot fi din păr natural uman, de cal, sintetic sau din amestec.

În funcție de sistemul de prindere, se pot păstra între două săptămâni și șase luni în păr.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de decembrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns