Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Pensule machiaj: între clasice și noutăți, iată care sunt cele de care ai cu adevărat nevoie și sfaturi pentru a le folosi

Pensule machiaj: între clasice și noutăți, iată care sunt cele de care ai cu adevărat nevoie și sfaturi pentru a le folosi

Aliați indispensabili ai machiajului, pensulele sunt acele instrumente care fac din machiaj o capodoperă artistică. O pensulă potrivită te ajută să aplici mai bine un produs și să îl estompezi cu precizie.

Imaginează-ți fața ca pe o paletă care trebuie umplută cu linii și culori: atunci îți va fi mult mai ușor să înțelegi de ce ar trebui să te machiezi cu pensule machiaj, mai degrabă decât cu degetele, ca și cum ai picta.

Sau pensulele de machiaj pot fi comparate cu instrumentele cu care bucătarii pregătesc mâncarea. Da, așa este: ingredientele pot fi cele mai delicioase, dar dacă sunt gătite în vasele greșite, pot rezulta mâncăruri prost pregătite! Același lucru este valabil și pentru pensule machiaj.

Dacă pensulele nu sunt cele potrivite (pentru că nu sunt de mărimea potrivită, au peri prost tăiați sau sunt confecționate din materiale slabe), machiajul final nu va fi niciodată satisfăcător.

Iată, așadar, un ghid util despre ce pensule machiaj să cumperi.

Pensulă pentru fond de ten

O pensulă bună pentru fond de ten trebuie să fie suficient de largă pentru a putea întinde rapid produsul pe toată fața.

Cea mai confortabilă pensulă pentru fond de ten are peri denși și o formă rotunjită. Acest tip de pensulă pentru fond de ten oferă un efect natural, fără a lăsa linii inestetice pe față (așa cum se poate întâmpla, de exemplu, cu unele pensule plate cu limbă de pisică).

Perii pensulelor pentru fond de ten sunt întotdeauna sintetici, deoarece aceștia captează mai bine produsele lichide și le distribuie mai uniform.

Alternativ, poți încerca să folosești pentru aplicarea de fond de ten un Beauty Blender.

Pensulă iluminatoare

Spre deosebire de pensula pentru fond de ten, pensula iluminatoare trebuie să fie destul de îngustă pentru a putea aplica produsul doar în anumite locuri. Unde? Pe pomeți, tâmple, pe arcada lui Cupidon, pe centrul frunții, pe bărbie și pe partea din spate a nasului.

Pensula iluminatoare are peri asamblați compact, dar nu prea strâns, pentru a crea un efect foarte natural.

Pensulă pentru corector

Există mai multe pensule pentru concealer. Poți alege dacă vrei să aplici corectorul cu o pensulă compactă cu peri rotunzi sau cu o pensulă conică cu limbă de pisică. Principalul lucru este să fie mică.

Care este cel mai bun dintre cele două tipuri? Depinde de tipul de camuflaj pe care vrei să îl obții. Dacă vrei un efect natural sau dacă ai cearcăne sub ochi care nu sunt prea întunecate, folosește pensula mai rotundă. Dacă, pe de altă parte, ai nevoie de mai multă acoperire, cum ar fi cearcănele foarte întunecate de sub ochi, optează pentru pensula mai alungită.

Pensulă pentru fard de obraz

Pensula pentru aplicarea fardului de obraz poate avea o formă mai alungită care sculptează mai bine pomeții. Altă formă poate fi cu peri mai largi, mai potrivită în schimb pentru un efect de culoare a pomeților.

Ambele pensule de fard de obraz sunt late pentru a distribui produsul pe scară largă și să poți să îl estompezi mai bine. Nimic nu este mai inestetic pe față decât un fard „concentrat”.

Pensule pentru farduri de ochi

Pensulele pentru fard de ochi sunt esențiale pentru crearea oricărui tip de machiaj pentru ochi. Cu unele dintre acestea poți estompa creionul și poți crea efecte de precizie, cum ar fi accentuarea colțului pleoapei, ceea ce în jargonul de make-up se numește „cut crease”.

Cu alte pensule machiaj pentru ochi poți aplica fardul de ochi pe pleoapa mobilă. Cu alte tipuri poți amesteca fardul pentru a obține o culoare mai uniform distribuită. Aceasta este, de fapt, faimoasa pensulă de blending, numită și „blender”. Cu alte pensule machiaj pentru ochi te poți distra prelungind colțul exterior al ochiului.

Pensulă Kabuki

Creată pentru a aplica machiajul cu pudră minerală, pensula Kabuki este un instrument excelent pentru pudra tradițională (atât pentru pudra presată, cât și pentru cea liberă). Este atât de moale și de plăcut de folosit încât aproape că se simte ca o mângâiere pe față. Se utilizează cu mișcări circulare.

Efectul pe care îl obții? Destul de opac, dar totuși natural: este perfect pentru fixarea machiajului cu pudră.

Pensulă Kabuki plată

Structura este asemănătoare cu cea a unei pensule machiaj Kabuki clasice, adică compactă și densă. Ceea ce se schimbă este tăietura firelor de păr, care devin plate și nu mai sunt rotunjite cu efect de pernă. Această pensulă este potrivită pentru fond de ten lichid, în special pentru efecte de acoperire mare. Se folosește prin lovirea acestuia pe față, începând din centru și apoi trăgând ușor spre exterior. Rezultatul este o față perfectă, fără cusur!

Pensulă pentru pudră

Pensula pentru pudră trebuie să fie nici prea lată, nici prea îngustă, astfel încât să distribuie pudra în mod uniform. Poate fi folosită atât pentru pudra liberă, cât și pentru pudra presată.

Comments

comments

Lasă un răspuns