Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Periajul, un tratament gratuit

Periajul, un tratament gratuit

Pielea este un sistem complex, cu glande, celulele și vase de sânge, iar curățarea implică mai mult decât o simplă săpunire și clătire.

Principalul rol al pielii este de protecție a organismului de temperaturi (mari sau scăzute) și substanțe chimice. Ea conține celule nervoase care transmit continuu mesaje creierului. De asemenea, are un rol important în detoxificare. Când este sufocată de celule moarte și transpirație, pielea nu mai este în stare să elimine eficient reziduurile din organism și nu mai are un aspect plăcut. Îndepărtarea lor devine obligatorie, iar periajul o face eficient, având totodată alte beneficii.

Cum se face

În primul rând, ai nevoie de o perie cu coadă lungă (pentru zona spatelui) și peri din materiale naturale, rigizi, dar nu foarte aspri. Perierea uscată trebuie făcută zilnic, înaintea dușului de dimineață. Se începe întotdeauna de la picioare și se continuă cu brațele, abdomenul, spatele și pieptul. Perierea se face mereu spre inimă! O sesiune de durează între 5 și 20 de minute, în funcție de timpul pe care-l ai la dispoziție.

Pentru față, ai nevoie de o perie specială, mult mai moale.

Stimulează sistemul limfatic

Congestia limfatică este un factor major care duce la inflamație și boală. Periajul uscat este foarte valoros pentru stimularea circulației limfatice. Prin masajul energic, limfa elimină mai ușor toxinele prin ganglionii limfatici. Este un tratament excelent, care susține detoxificarea organismului.

Exfoliază celulele moarte

Prin periaj, se îndepărtează pielea moartă și uscată, porii sunt eliberați, pielea poate să respire și aspectul ei devine catifelat.

Accelerează circulația

Prin acest masaj aspru, circulația este accelerată, iar odată cu ea, e stimulată eliminarea reziduurilor metabolice. Hrănirea și hidratarea sunt, de asemenea, activate, iar pielea capătă fermitate și luminozitate.

Reduce celulita

Periajul este o metodă eficientă de reducere a celulitei. Presiunea exercitată înmoaie depunerile de grăsime, ajută la spargerea nodulilor și la eliminarea lor mult mai rapidă prin intensificarea circulației limfatice și sangvine.

Scade tensiunea musculară

Periajul are efect asupra psihicului. Calmează mintea și te eliberează de stres, iar la nivelul corpului detensionează musculatura. Pielea devine mai luminoasă și cu un aspect întinerit. Mulți consideră periajul un masaj pentru luminozitate fizică și psihică.

Îmbunătățește digestia

Mulți medici naturopați folosesc periajul uscat pentru a trata balonările, deoarece masajul ganglionilor limfatici ajută corpul să elimine toxinele și apa în exces. O digestie mai bună asigură o piele tonică și radioasă.

Pielea este mai bine hidratată

Odată îndepărtate celulele moarte, produsele de hidratare se absorb ușor și în profunzime, iar pielea devine mai catifelată și cu un aspect întinerit.

Un plus de tonus

Masajul consolidează structura pielii, iar regenerarea fibrelor de colagen și elastină este stimulată. Astfel, pielea devine mai tonică și fermă.

Nu peria niciodată o zonă inflamată, cu răni deschise, varice sau piele arsă de soare.

Alte tipuri de periaj

Sănătate pentru unghii

După ce ștergi unghiile de lac, înainte să te apuci de manichiură, freacă-le cu o periuță de unghii uscată, așa cum faci când le cureți. Circulația va fi intensificată, iar grăsimea naturală de sub unghii va migra în straturile cornoase ale acestora și le va îmbunătăți structura. Unghiile vor deveni mai puternice, dar și hidratate. Acest masaj ajută la desprinderea pielițelor. Aplică unghiilor acest tratament săptămânal, atât la mâini, cât și la picioare.

Tinerețe pentru ten

Fața are nevoie de curățare zilnică. Folosind o perie specială, cu peri moi și delicați, vei îndepărta mai ușor celulele moarte, vei curăța porii, iar masajul delicat va tonifica țesutul. Astfel, tenul devine radios.

Frumusețe pentru păr

Periajul părului este la fel de important ca hrănirea cu elemente esențiale ce se regăsesc în șampoane, balsamuri și măști. Cele mai bune perii sunt din păr natural, ideale pentru părul cu fir gros. Fiind mai flexibile, cele din nailon se potrivesc mai degrabă pentru aranjarea coafurii. Nu peria niciodată părul ud! Pieptănat în mod regulat, își menține sănătatea și suplețea, mai ales când acest tratament este asociat cu un masaj al scalpului. Iată cele mai importante beneficii ale periajului zilnic:

Impuritățile sunt mai ușor îndepărtate de pe firul de păr. Există foarte multe produse de coafat ce pot fi eliminate într-o mare măsură doar prin periaj, ca să nu mai vorbim de praf și alte particule din aer.

Activează capilarele de la nivelul scalpului, crescând astfel circulația sangvină și, implicit, transportul nutrienților și oxigenului la rădăcina firului de păr.

Stimulează glandele sebacee, ajutând astfel la menținerea uleiurilor naturale pe firul de păr, protejându-l de deshidratare.

Rădăcinile devin mai puternice și părul cade mai puțin. În plus, capătă volum și strălucire.

Citește și:

Cum se face o exfoliere ca la carte

Capcanele ingrijirii acasa

Exfoliere cu zahar

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns