
Pretuieste-ti sprancenele! Pentru ca daca iti amintesti ca exista doar cand ai de mers la vreun eveniment important, rau faci. Pensate si machiate corect, sprancenele iti pot face fata sa para mai luminoasa si mai armonioasa, iar ochii mai mari si mai expresivi. Dovada ca nu sunt un element nesemnificativ vine de la celebritatile americane, care isi chema cosmeticiana favorita in orice colt al lumii, numai ca sa se afiseze in lumina bliturilor cu sprancene perfecte.
Nici nu trebuie sa te mire extravaganta lor – niste sprancene „smulse” prea tare te fac sa pari mirata, iar nepensate cu lunile iti diminueaza serios farmecul chipului… Forma fetei, proeminenta obrajilor, arcuirea naturala a sprancenelor, culoarea parului, toate trebuie luate in calcul atunci cand ne dorim sprancene fara cusur.
Pretuieste-ti sprancenele! Nu e simplu, dar daca tii cont de sfaturile de mai jos, si tu poti deveni posesoarea unor sprancene superbe.
Lectia de matematica
Chiar daca prin machiaj ai posibilitatea sa corectezi unele imperfectiuni ale sprancenelor, bine e sa inveti sa dai forma corecta prin pensare. Pentru asta ai nevoie de o rigla sau un creion si de putina indemanare. Nu stiu daca iti place matematica, dar iti trebuie si ea ca sa obtii un rezultat impecabil.
S-o luam cu inceputul: de unde trebuie sa porneasca sprancenele? Tine rigla dreapta, cu un capat in lateralul unei nari si celalalt capat indreptat inspre frunte. Locul in care se intalneste cu spranceana, acela trebuie sa fie marginea interioara a acesteia.
Ca sa afli care e capatul exterior, inclina rigla astfel incat sa porneasca tot de la baza nasului, dar sa treaca prin coltul exterior al ochiului, inspre tampla. Punctul in care rigla se intersecteaza cu spranceana indica locul unde aceasta ar trebui sa se termine. In ceea ce priveste arcuirea sprancenei, fa urmatoarea operatie: imparte spranceana in trei parti egale – la doua treimi distanta de inceputul ei este recomandat sa se afle partea cea mai inalta a acesteia.
Primele doua parti ale sprancenei e bine sa aiba o latime egala si o traiectorie ascendenta, iar ultima parte, coada sprancenei, trebuie ingustata pe masura ce coboara.
Apoi, specialistii iti recomanda ca ambele capete ale unei sprancene sa se afle pe aceeasi linie orizontala. Nu e gresit nici daca preferi sa lasi capatul interior mai jos fata de marginea exterioara a acesteia.
Piaptana-ti sprancenele cu o perie speciala sau chiar cu o periuta de dinti si daca vezi fire mai lungi, taie-le cu o forfecuta, la dimensiunea celorlalte fire.
Si mai exista un aspect de care trebuie sa tii cont, ca sa nu iti arcuiesti sprancenele prea tare – distanta dintre partea superioara a pleoapei si partea inferioara a arcului sprancenei trebuie sa fie fix cat diametrul irisului.
Era sa uit: te pensezi mai usor dupa baie si e bine sa eviti sa faci aceasta operatiune in perioada premenstruala, pentru ca te va durea mai tare.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/