Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Roz sau bej?

Roz sau bej?

Un machiaj discret și în nuanțe delicate este ideal în orice moment, mai ales în zilele însorite de vară. Trebuie doar să alegi culoarea potrivită.

Vara asta, sunt pe val fardurile de ochi în nuanţe diafane, ce împrumută din culorile mării, ale ierbii crude sau ale florilor multicolore. Când însă nu ai chef de culoare, machiajul nude este ideal pentru zi, în special pentru a pune în valoare bronzul ori pentru o tuşă de prospeţime.

Mergi pe nuanţe de roz!

Când pielea încă nu s-a înfruptat din razele de soare şi tenul nu a căpătat nuanţe subtile de arămiu, rozul este o opţiune foarte bună, pentru că dă chipului prospeţime şi un aer tineresc.

Fardul de pleoape roz se potriveşte perfect tuturor culorilor de ochi, punându-le în valoare. Dar, pentru că e vară şi totul trebuie să intre în acord cu lumina puternică din această perioadă, îţi sugerăm să foloseşti farduri cremoase, uşor irizante şi în tonuri cât mai suave. Poţi să aplici puţin fard roz, apoi să conturezi pleoapa cu o linie foarte subţire, chiar la baza genelor sau doar să acoperi toată pleoapa mobilă cu această culoare tinerească.

Fardul de obraz cremos se întinde mai uşor şi pare mult mai natural. Nu exagera cu cantitatea şi nici cu intensitatea culorii! Totul trebuie să fie discret, ca o îmbujorare feciorelnică.

Pentru buze, rozul, în toate variantele lui, de la cel mai suav la piersică, este o alegere în tendinţe, care dă multă senzualitate şi feminitate.

Poartă roz şi pe unghii! Culoarea diafană dă mâinilor un aspect tineresc şi delicat.

Truc: pentru un plus de iluminare, poţi aplica foarte puţin fard de ochi şi pe obraji, pe linia pomeţilor.

Alege bej-auriu!

Dacă vrei să mimezi un bronz delicat din culoare, te poţi baza pe pudra bronzantă, care îţi va fi de mare ajutor şi pentru a-ţi păstra sau intensifica nuanţa arămie căpătată la plajă. Bronzul dă o stare de bine, ascunde imperfecţiunile şi conferă pielii un aspect odihnit. Cu atâtea beneficii, nici nu-i de mirare că-l râvnim cu toţii, însă, pentru a ne păstra catifelarea pielii, e bine să ne bronzăm treptat şi folosind creme cu factor de protecţie.

Fardurile bej-aurii pentru pleoape se potrivesc perfect pielii puţin colorate de soare şi dau ochilor un plus de luminozitate, dar şi o tuşă regală. Le poţi aplica pe toată pleoapa sau doar în loc de contur.

Pentru obraji, nuanța cea mai potrivită este bej cu irizaţii arămii.

Buzele nude au un farmec aparte, dar dacă bronzul este intens, mergi pe nuanţe uşor sidefate şi mai ciocolatii.

Unghiile bej, de la variantele lăptoase până la cele cafenii, dau un aspect delicat şi se asortează oricărei ținute.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.23/12.06.2014.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns