Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sanii spun cu precizie varsta femeilor

Sanii spun cu precizie varsta femeilor

 

Sanii spun cu precizie varsta femeilor si asta pentru ca testul din care sunt alcatuiti este cel care da varsta biologica a femeii. In plus, o serie de studii au dovedit ca sanii imbatranesc mai repede decat alte parti ale corpului femeii.

De ce se intampla asta? Cu varsta, tiparul markerilor chimici din ADN-ul nostru se altereaza iar multiplicarea se face cu din ce in ce mai multe erori. Din aceasta cauza se produce imbatranirea. Tesutul din care sunt facuti sanii este cel mai sensibil la ritmul biologic al femeii, asa ca acestia marcheaza primii trecerea timpului.

Imbatranirea tesutului mamar incepe de la varsta de 20 de ani si continua lent pana la menopauza cant procesul se accelereaza rapid. Sarcina si perioada de alaptare sunt in egala masura momente de intinerire si imbatranire a sanilor. Sarcina ii intinereste, iar perioada de alaptare ii imbatraneste, dar reduce riscul de a face cancer.

Afectiunile localizate la nivelul testului mamar imbatranesc sanii. Astfel cancerul de san imbatraneste cu cel putin 12 ani testul, iar afectiuni benigne cu 5-8 ani. Oricum, sanii unei femei sunt cu doi-trei ani mai in varsta decat restul corpului si asta din cauza hormonilor feminini. Estrogeni poate provoca un efect asemanator histaminei si prin aceasta accelereaza procesele de imbatranire.

Poti compensa aceste fenomene naturale printr-o alimentatie buna si un aport crescut de antioxidanti. In plus este mereu foarte important sa porti un sutien cu adevarat pe masura ta, in conditiile in care doar 8 din 10 femei nu poarte sutienul potrivit.

 

Comments

comments

Leave a Reply