
Ce este celulita și cum se manifestă ea?
Cu toate că ne aflăm în plină iarnă, mulți oameni se gândesc deja la anotimpul cald! Însă ce ne facem dacă simțim că silueta nu este încă “pregătită” să fie expusă pe plajă… ? Celulita, dușmanul de temut al unui corp de invidiat, este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă oamenii, în general. Dar, să fim sinceri, reprezentantele sexului frumos sunt cele mai afectate de această problema care îți intră, pur și simplu, pe sub piele. Cu toate acestea, celulita are, la rândul ei, inamici, cum ar fi sportul, alimentația sănătoasă și produsele de îngrijire!
Ai o piele neuniformă, cu aspect de coajă de portocală, pe coapse, șolduri sau feșe? Acesta poate fi un semn al celulitei. Celulita apare atunci când pielea care acoperă anumite zone de grăsime este trasă în jos către țesuturile mai adânci de benzile de țesut conjunctiv. În acest fel, pielea capătă o suprafață neuniformă.
Celulita se găsește în mod frecvent pe:
- șolduri
- abdomen
- coapse
- fese
- sâni
Femeile sunt mai mult afectate de această problema care ține de estetică decât bărbații, din cauza distribuției diferite a grăsimii, mușchilor și țesuturilor conjunctive. Se crede că afectează 80-90% dintre femei în diferite grade. Vestea extraordinară este că celulita nu este dăunătoare.
Care sunt cauzele celulitei
Celulita înseamnă, de fapt, o acumulare de grăsime sub piele. Unele femei sunt mai predispuse la această problema decât altele. Factorii de risc ai celulitei sunt, printre alții, fondul genetic, procentul de grăsime corporală și vârstă. De asemenea, grosimea pielii influențează și aspectul celulitei. Această problema de estetică poate apărea la orice persoană, indiferent de tipul organismului și de greutatea corpului.
Celulita poate deveni mai vizibilă pe măsură ce îmbătrânim și pielea se subțiază și își pierde din elasticitate. Acest proces expune țesuturile conjunctive ondulate de dedesubt.
Celulita poate fi cauzată de:
- un stil de viață nesănătos
- lipsa mișcării fizice
- alimentație precară
- activitatea hormonala
- sarcina
- acumularea de toxine
- moștenirea genetică
- acumulare în greutate
5 remedii anti-celulita care chiar funcționează
Din fericire, celulita nu este o problema de speriat și nici pe termen lung. Ea poate fi combătută în timp cu ajutorul activității fizice, al alimentației sănătoase și al produselor de îngrijire corporală. Unul dintre aceste produse este Rilastil Lipofusion.
Scapă de celulita cu ajutorul alimentației
În primul rând, este esențial să scapi de kilogramele în plus. Dacă ai acumulat o greutate suplimentară, renunțarea la kilogramele nedorite și tonifierea mușchilor pot ajută la îmbunătățirea aspectului pielii cu gropițe.
O altă varianta de luat în calcul este dietă de detoxifiere. Această dietă presupune să consumi cât mai puțîn alcool, carbohidrați, cofeină, alimente rafinate și grăsimi săturate. În plus, trebuie să eviți fumatul, medicamentele pentru slăbit, somniferele, laxativele și diureticele. Acest tip de dietă este bazat pe legume și fructe proaspete, apă, alimente bogate în fibre și nutrienți esențiali, alimente din cereale integrale și acizi grași. Cu toate acestea, celulita nu poate fi eliminată doar cu ajutorul acestei diete.
Scapă de celulita făcând sport
În mod clar, o modalitate prin care poți scapă de celulita este sportul. În principal, aici sunt incluse activitățile fizice care tonifiaza mușchii. De asemenea, sportul este esențial pentru circulație și pentru realizarea drenajului limfatic. Este important să descoperi care dintre activitățile fizice îți plac și care pot fi incluse în programul săptămânal, cum ar fi yoga, Pilates, înotul, mersul pe jos, ciclismul, urcatul pe scări și dansul. Poți include unul sau mai multe tipuri de mișcări.
Scapă de celulita cu ajutorul unor produse profesionale de îngrijire
Tratamentele topice pot ajută la reducerea vizibilității celulitei, însă, de cele mai multe ori, efectele nu sunt de lungă durata. Produsul trebuie aplicat zilnic pentru că rezultatele să se mențînă. Se spune că aceste creme strâng pielea, iar această începe să devină mai netedă și mai fermă. De asemenea, hidratează pielea și cresc elasticitatea țesuturilor.
Cu toate acestea, cremele nu elimina celulita. În schimb, îmbunătățesc temporar aspectul pielii.
Unul dintre cele mai folosite ingrediente în cremele topice anti-celulita este cofeină. Cofeină crește fluxul de sânge în zona afectată de celulita și funcționează că diuretic. Această poate reduce conținutul de apă, îmbunătățind automat aspectul celulitei.
Produsele care conțîn 0,3% retinol pot reduce, de asemenea, aspectul celulitei prin faptul că îngroașă stratul exterior al pielii. Pentru că rezultatele să apară, acest tip de crema trebuie aplicat zilnic, timp de șase luni sau chiar mai mult. Acest produs trebuie folosit, însă, cu mare grijă pentru că poate provoca sensibilități ale pielii, cum ar fi uscăciune, roșeață și exfoliere. De asemenea, poate face pielea sensibilă la soare.
Intervenții medicale și terapii
Există mai multe tipuri de terapii și intervenții de îndepărtare a celulitei, însă niciuna nu a fost confirmată încă de cercetările științifice. Printre acestea se numără:
- Terapia cu unde de șoc acustice
- Tratamentul cu laser
- Subcizia
- Carboxiterapia
- Endermologie
- Liposucție asistată de laser
Remedii naturiste
Consumul de oțet de mere poate susține procesul de slăbire. De exemplu, poți bea o lingură de oțet de mere diluat de trei ori pe zi sau poți folosi o soluție compusă din părți egale de oțet de mere și apă pe care s-o aplici pe piele.
Alege Rilastil Lipofusion în lupta cu celulita!
Rilastil Lipofusion este un fluid special conceput pentru contracararea imperfecțiunilor cauzate de celulita. Acest produs conține peptide biospecifice, uleiuri esențiale, extracte din plante și sodiu ADN.
Mai exact, Rilastil Lipofusion reprezintă un tratament corporal pentru contracararea imperfecțiunilor cauzate de celulita, cu absorbție imediată și efect de răcire prelungit. Conține Sodiu ADN cu acțiune de redare a elasticității și Complex de Stimulare pentru o receptivitate mai bună la nivelul pielii. Se aplică în fiecare dimineață pe zonele afectate.
Sursă: Agenia SeoPower
Sursă foto: Shutterstock