Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele de frumusete ale japonezelor

Secretele de frumusete ale japonezelor

Am aflat cateva din secretele de frumusete ale japonezelor si ti le spunem si tie.

In vreme ce occidentalele grabite sa castige timp cauta cele mai eficiente produse, de regula sa le cuprinda pe toate intr-unul, japonezele recunoscute pentru frumusete si un farmec aparte, conferit de tenul lor de portelan, perfect neted, practica un adevarat ritual.

Dar care sa fie secretele femeilor din Tara Soarelui Rasare, ca frumuseta sa le invaluie si sa le insoteasca peste tot.

Japonezele practica layering-ul. Un cuvant englez compus din „layer” insemnand „stratificare” exprima clar ideea acestei rutine de frumusete denumita „Saho”, ceremonial bazat pe o metoda lenta pentru a gusta din plin placerea de a-si rasfata fata.

Daca all in one promite (aproape) totul printr-un singur gest: hidratare, netezire, stralucire, protejare de raze ultraviolete, layering-ul anuleaza aceasta metoda, pentru a reveni la etapele fundamentale ale ingrijirii fetei, demachierea, curatarea, prevenirea ridurilor, tratarea imperfectiunilor si a petelor, hidratarea, fiecare dintre ele cu lotiunea specifica.

Cu alte cuvinte, un ritual precis, care cere multa rabdare. De precizat ca o japoneza acorda pielii sale intre 30 de minute si o ora si jumatate, zilnic, atat dimineata cat si seara. S-ar parea ca de ceva timp au ca obsesie aproape maladiva curatarea. Este unul dintre secretele tenului stralucitor.

Chiar daca ritmul de viata nu ne ajuta, este important sa acordam timp frumusetii si sa ne inspiram din layering. Etapa demachierii si a curatarii, mai ales, este esentiala.

Purificata, pielea este pregatita sa primeasca urmatoarele ingrijiri si sa se regenereze mai bine, debarasandu-se de toate impuritatile. Adevarat, este un procedeu meticulos pentru care japonezelor le place sa foloseasca, de exemplu, perii care activeaza microcirculatia si oxigenarea pielii. Nu in fiecare zi si nu cu perii electrice. Sunt periute foarte moi pe care le treci manual pe fata si cu multa blandete.

In completarea ritualului, japonezele nu ezita sa-si faca automasaj si sa efectueze presiuni pe punctele „Tsubo”. Aceste puncte vitale in medicina orientala corespund trecerii fluxului de energie Ki. Prin practicarea si a tehnicii Shiatsu, se realizeaza un fel de acupunctura fara ace.

Pentru oboseala oculara, cearcane, ochi umflati, e binevenita stimularea punctului dinspre coltul interor al ochiului numit „Seimei”. Cel dinspre mijlocul barbiei numit „Sho Sho” ajuta foarte bine la relaxare generala.

Exista si secvente de „frumusete speciala” pentru fata, ten, gura, ochi si cu specific antiimbatranire.

Alt ritual ancestral practicat mereu de japoneze pentru a se relaxa este baia sau ritualul „Furo”. Contrar conceptului occidental, japonezele nu fac baie pentru a se spala. Inainte de a intra in apa (temperatura trebuie sa fie intre 38-41 de grade) din cada traditionale din lemn, ele isi fac toaleta. Baia de destindere dureaza maximum 15 minute.

10 mituri despre frumusete
Lectii de frumusete

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns