Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele fondului de ten

Secretele fondului de ten

 Inventat pentru a ascunde imperfectiunile, fondul de ten de astazi are texturi complexe, care hidrateaza si apara tenul de actiunea radicalilor liberi si contra intemperiilor.

Sunt putine femeile care au fost binecuvantate cu un ten perfect, cele mai multe avand tenul cu zone uscate, sensibile si cu predispozitie catre iritatii si pete ocazionale, fondul de ten constituind in aceste cazuri colacul de salvare.

Pentru a arata ca o a doua piele li nicidecum ca o masca, acesta trebuie aplicat si ales cu stiinta.

Erori frecvente

O greseala comuna este alegerea culorii. Multe femei incearca fondul de ten pe frunte sau pe nas sau chiar pe mana, acestea fiind zone mai luminate, iar fondul de ten poate fi ales astfel mult prea deschis.

Make-up artistii ne sfatuiesc sa-l probam pe linia maxilarului si pe gat pentru a alege culoare ideala. Un alt loc bun pentru testare se afla intre sprancene. La cateva secunde dupa aplicare, culoarea fondului de ten trebuie sa devina invizibila in comparatie cu restul fetei.

 O textura pentru fiecare

–> Piele uscata poate arata mai deshidratata daca folosesti o formula pulbere. Pentru un astfel de ten, ideale sunt formulele lichide sau chiar spray-ul.

–> Daca tenul este gras, poti opta pentru formule pudra, insa ai grija sa nu fie prea dura! Aplica-l cu buretelul si apoi “matura” surplusul cu pensula cea mare.

–> Dupa 40 de ani, make-up artistii ne sfatuiesc sa alegem texturi hidratante, iar pe cele pudra, doar pe zona T daca tenul este mixt. Fondul de ten trebuie sa aduca tenului prospetime si tinerete, nicidecum sa-l incarce!

–> Dupa varsta de 50 de ani, tenul are nevoie de un fond de ten cremos, cu textura lejera, care sa nu se stranga intre riduri si sa atraga astfel atentia asupra acestora.

Reguli de aur

–> Aplica fondul de ten pe tenul curat si hidratat cu o crema. Asteapta zece minute ca sa se absoarba crema, indeparteaza excesul de grasime cu un servetel si abia apoi aplica fondul de ten.

–> Fondul de ten nu va arata bine daca este aplicat neuniform si nici cand se foloseste in cantitate prea mare. Nu incerca sa acoperi bubitele cu fond de ten! Mai bine foloseste un corector, care are putere mare de camuflare.

–> Pentru a ascunde cearcanele, utilizeaza un anticearcan cu una sau doua nuante mai deschis decat fondul de ten.

–> Aplica fondul de ten lichid cu un burete sau cu degetele, iar formulele pudra, cu perii mari.

 

Comments

comments

Leave a Reply