Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Semne ca ai nevoie de ochelari

Semne ca ai nevoie de ochelari

 

Nu ignora semnele care te anunta ca ai nevoie de ochelari, chiar daca  te-ai numarat printre norocoasele cu “ochi de vultur”. De la o vreme privirea nu-ti mai e atat de agera, si trebuie sa tii cont de semnele care arata ca ochii tai au nevoie de ajutor.

Dupa 40 de ani, oricat de buna ti-ar fi vederea, lucrurile incep sa se schimbe. Ochiul imbatraneste, oboseste repede – mai ales daca il suprasoliciti cu multe ore in fata calculatorului si la televizor, iar cititul devine tot mai greoi.

Aceste probleme nu trebuie trecute cu vederea, mai ales ca ele isi gasesc rezolvarea cu o simpla pereche de ochelari. Sau cu lentile de contact. Important e sa constientizezi aceste transformari si sa mergi la oftalmolog imediat ce simptomele urmatoare incep sa te deranjeze tot mai des:

  • E nevoie sa departezi cartea pentru a putea citi si obiectele apropiate iti apar initial neclare
  • Te confrunti cu migrene inexplicabile
  • Ai senzatia de nisip in ochi si de pleoape grele
  • Activitatile care necesita migala si o mai mare acuitate vizuala iti creeaza somnolenta

Ochelarii potriviti

Presbiopia – pierderea capacitatii ochilor de a focaliza obicetele apropiate – este primul semn al imbatranirii oculare si prima neplacere cu care ajunge sa se confrunte cineva care n-a avut, de mic, probleme cu vederea.

Doar un medic specialist va fi in masura sa evalueze gradul de degradare a acuitatii vizuale si sa prescrie ochelarii potriviti. Fa-ti deci un control imediat ce apar simptomele de mai sus si nu ceda tentatiei de a-ti achizitiona ochelari de vedere din mgazine nespecializate. O pereche de ochelari prost aleasa iti poate agrava problema.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus