Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Taie bretonul singură, în intimitatea casei tale!

Taie bretonul singură, în intimitatea casei tale!

Poți fi propriul tău stilist atunci când vrei să-ți faci breton. Sunt câteva trucuri care te vor ajuta să nu dai greș dacă vrei să-ți tai singură bretonul.

Dacă vrei să-ți faci breton și în condițiile actuale nu ai cum să apelezi la priceperea unui stilist. Cu o foarfecă, un pieptăn și câteva agrafe, poți rezolva rapid, în doar câteva minute. Rezultatul va fi spectaculos și nimeni nu va bănui că tu ești artistul. Și cine știe, poate chiar ceilalți membrii ai familiei vor avea încredere să le ajustezi tunsoarea.

Bretonul drept

Pe părul perfect uscat, trasează din creștetul capului două cărări spre tâmple. Dacă îl vrei mai subțire, atunci oprește-te în dreptul sprâncenelor.  Prinde părul din părți cu agrafe și taie bretonul de sub sprâncene, cam în zona bazei nasului. Taie cât poți de drept. Sfatul meu este să-l tai mai lung și apoi să-l ajustezi cât de mult dorești.

Bretonul pe o parte

Trasează, la fel ca la bretonul drept, cărări din creștetul capului până în dreptul sprâncenelor. Prinde părul cu agrafe și taie șuvița aleasă pentru breton oblic (în unghi de 45 de grade), pornind din punctul unde vrei să fie cel mai scurt. Apoi taie din loc în loc, ca și cum ai cresta 1-2 mm. Acest truc îți va asigura un aspect natural.

Bretonul rotund

Este extrem de ușor de făcut. La fel, alege șuvița bretonului, trasând cărările până în dreptul tâmplelor. Ia șuvița și răsucește-o foarte strâns și taie undeva în dreptul ochilor (aceasta va fi lungimea maximă, iar cele mai scurte fire vor fi până la arcadă.

De ce ai nevoie când îți tai bretonul

1 Foarfecă de tuns profesională vei găsi pe internet (și pe unele site-uri le vei găsi la prețuri decente), dar dacă nu e timpul pentru o astfel de investiție, poți folosi și o foarfectă de papetărie care taie bine.

2 O perie rotundă pentru volum

3 Un pieptăn cu coadă

Urmează aceste sfaturi și ajută-ți părul să crească mai repede

Text: Luminița Tăbăran

Foto: poze apărute în revista Femeia de azi

Citește și:

8 sfaturi de urmat înainte și după vopsirea părului

Par vopsit – ghid pentru mentinerea culorii

Cele mai importante reguli pentru ingrijirea parului

 

Comments

comments

Lasă un răspuns