
Perioada asta, în care nu-i nici sezon de vacanţă la mare, nici ştrandurile nu s-au prea deschis, nici accesul la piscină nu e prea convenabil pentru un bronz solid, culoarea de la tub e numai bună pentru pielea ta etalată în sandale, fuste şi mâneci scurte. E cazul să treci peste panicile de genul: „o să rămân cu pete“, „o să mi se ia pe haine“, „mă prinde ploaia şi-mi curge bronzul“ şi să înveţi câteva trucuri de păstrat bronzul la purtător.
Exfolierea este obligatorie! Dacă vrei ca soluţia să se aşeze uniform şi să reziste pe piele un timp mai îndelungat, ai grijă să te cureţi bine de stratul de celule moarte, altfel bronzul artificial se va vedea mai tare în zonele predispuse la acumularea de piele uscată: genunchi, coate, degete.
Fă-ţi timp şi pentru epilare. Dacă tot te-ai exfoliat, e un moment bun pentru epilare. Ca nu cumva să-ţi vină această idee a doua zi după ce te-ai chinuit atât cu autobronzantul. Şi aşa produsul va rezista – la calitate optimă – doar vreo 4-5 zile pe pielea ta. Vrei să scurtezi această perioadă şi mai mult printr-o şedinţă de epilare restantă?
Dă apa la rece ca să faci duş. Nu să-ţi clănţăne dinţii, dar cât suporţi. Pentru că aşa vei tempera tendinţa corpului de a transpira. Iar transpiraţia scade aderenţa autobronzantului la piele.
Ieşi din baie şi aplică produsul autobronzant. Pentru că va prinde mult mai bine într-un mediu uscat, decât într-un umed şi, eventual, plin de aburi după duş.
Hidratează pielea uşor şi, în niciun caz, nu cu uleiuri, pentru că, din nou, vei avea probleme cu aderenţa produsului. E adevărat, autobronzantul pătrunde şi se fixează mai bine pe o piele hidratată decât pe una uscată de scârţâie, aşa că foloseşte un lapte de corp cu absorbţie rapidă, care nu lasă urme uleioase pe corp.
Fă o pauză de fitness şi înot pentru câteva ore după aplicarea loţiunii autobronzante. Motivul este acelaşi ca în cazul duşurilor fierbinţi: transpiraţia.
Stai dezbrăcată măcar o oră după aplicarea autobronzantului, ca să apuce să intre în piele şi să se activeze. Astfel înlături riscul de pătare a hainelor.