
Mâinile sunt cartea noastră de vizită, iar orice femeie își dorește ca manichiura să reziste cât mai mult posibil. Motivele principale pentru care manichiura cu gel este atât de apreciată sunt durabilitatea și aspectul, însă există și câteva riscuri asociate cu acest procedeu de înfrumusețare.
Diferența dintre manichiura cu gel și cea cu acril
Unghiile acrilice sunt realizate cu o pulbere înmuiată în solvent și sunt folosite în special pentru prelungirea unghiei. De obicei sunt transparente sau în tonuri naturale. Gelurile, în schimb, vin în nuanțe obișnuite de ojă și se întăresc sub o lampă UV sau cu LED.
Radiațiile UV pot fi periculoase pentru sănătatea ta
Deși sunt atât de folosite, radiațiile UV nu sunt sănătoase pentru corpul uman. De aceea, în multe saloane se folosesc lămpi cu lumină LED. Dacă salonul unde îți faci unghiile folosește lămpi UV, îți recomandăm să aplici o loțiune cu SPF pe mâini înainte de a pleca de acasă.
Manichiura cu gel rezistă 2-3 săptămâni
Așa cum spuneam și la începutul articolului, manichiura cu gel este apreciată mai ales datorită durabilității sale. Multe persoane apelează la unghiile cu gel atunci când pleacă într-o vacanță mai lungă sau urmează să aibă mai multe evenimente speciale, în timp ce altele pur și simplu nu vor să își bată capul cu unghiile o dată la câteva zile.
Unghiile tale naturale pot fi deteriorate
Înainte de aplicarea gelului, cosmeticiana fa volosi un buffer pentru a pili suprafața unghiei. Va face același lucru și atunci când curăță gelul de pe unghii, pentru a le pregăti pentru o nouă manichiură. De aceea, unghiile tale naturale se pot deteriora în timp.
Modelele realizabile sunt foarte variate
Unghiile cu gel îți permit să dai liber imaginației în ceea ce privește decorarea lor. Pot fi create tot felul de modele interesante, aplicații tridimensionale sau chiar piercing-uri.
Iată mai jos câteva modele de manichiuri cu gel:
Citește și: Cum scoți unghiile cu gel acasă?
Sursă foto: iStock, Pinterest