Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucurile machiajului de fotografie

Trucurile machiajului de fotografie

Daca ai decis sa fii propriul tau make-up artist in ziua nuntii, iata cateva sfaturi cu ajutorul carora atat camera foto, cat si invitatii, sa te iubeasca.

Inainte de a lua pensula in mana, inchide-te intr-o incapere, asiguradu-te ca nu esti deranjata macar pentru o jumatate de ora. Gandeste-te bine cum vrei sa arati.

De la rochia de mireasa la par, culorile buchetului, restaurantului si accesoriile sotului, toate detaliile trebuie sa fie intr-o perfecta armonie.

Daca vrei un machiaj puternic,incepe cu ochii. Asa nu risti sa-ti patezi baza de machiaj din zona cearcanelor si te poti concentra doar pe pleoape. Pentru a nu ti se strange fardul in pliul pleoapei si pentru a-l impiedica sa se intinda, aplica de la inceput fond de ten, anticearcan si pudra. Odata ce te-ai asigurat ca pleoapa are baza (mai ales pudra) uniforma, foloseste un fard de culoare naturala pe toata suprafata ei. Acest lucru te va ajuta sa utilizezi mai usor si sa estompezi culorile care urmeaza sa fie aplicate peste nuanta de baza.

Alege culorile, tinand cont ca machiajul ochilor trebuie sa contina minim trei culori, folosite astfel: culoarea cea mai deschisa (putin irizata, nu sidefata) in cel mai inalt punct al arcadei, sub spranceana, si in coltul intern al ochilor (intre baza nasului si pleoapa); culoarea intermediara, care se pune in pliul pleoapei si se estompeaza in sus, pana la punctul unde rasare printre gene, cand deschizi ochiul; si culoarea inchisa, folosita drept contur, pe linia genelor. Acesta este machiajul clasic, de la care poti continua cu intensitati diferite: poti aplica o culoare mai pala in pliul pleoapei si contur cu eyeliner negru, usor ascendent, sau poti sa folosesti culoarea intermediara pe toata pleoapa, pentru un machiaj mai puternic.

Dupa ce ai terminat machiajul ochilor si ti-ai fixat genele false, in banda sau manunchiuri (sunt foarte importante pentru poze si filmari), este timpul sa aplici baza de machiaj pe restul fetei. Aici se face diferenta reala intre o baza pentru zi si o baza pentru poze si filmari. Indiferent de forma fetei tale, trebuie sa folosesti trei nuante de fond de ten si trei nuante de pudra. Acestea se folosesc pentru iluminare si umbrire si trebuie aplicate astfel: prima nuanta, cea care se imbina perfect cu nuanta tenului tau, se da pe toata fata, inclusiv pe pleoape si pe buze.

A doua nuanta, cea mai deschisa folosita pentru iluminare, se aseaza in zona cearcanelor, pe puntea nasului, intre sprancene si putin deasupra lor, deasupra buzei superioare si pe centrul barbiei. Daca te uiti atent, vei observa ca ai format un T iluminat, iar in acea zona vei atrage toata atentia. Ultima nuanta de fond de ten, cea inchisa, se utilizeaza in zonele in care doresti sa umbresti. Mai exact, sub pometi (pentru a-i scoate in evidenta) si in zonele pe care le consideri prea mari pentru simetria fetei tale. De exemplu, daca ai fruntea putin mai lata, atunci vei aplica fond de ten mai inchis in zona de implantare a parului.

In tot acest timp, ai grija sa distribui produsul uniform, fara sa patezi tenul. Nuantele pudrei se folosesc la fel ca si nuantele fondului de ten. Este recomandat ca pudra sa fie pulbere si sa o aplici cu un pamatuf din par natural.
Poate ca pudra te sperie. Este adevarat ca incarca, dar numai daca este aplicata in cantitati mult prea mari. Daca este intrebuintata corespunzator, e cel mai bun prieten al tenului pentru ca absoarbe grasimea din fondul de ten si sebumul pe care pielea noastra il secreta in permanenta. Astfel, machiajul o sa reziste toata noaptea iar in poze nu o sa lucesti ca un glob de Craciun.

Comments

comments

Lasă un răspuns