Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tu știi care sunt diferențele dintre un ser de față, o cremă și o loțiune?

Tu știi care sunt diferențele dintre un ser de față, o cremă și o loțiune?

Ser pentru față, cremă sau loțiune? Miile de produse disponibile pe piață care au ca scop îngrijirea tenului ne pot da bătăi de cap, în special atunci când nu cunoaștem întocmai diferențele dintre ele. Pentru a le integra corect în rutina noastră de îngrijire, specialiștii explică, de exemplu, de ce un ser pentru față are un efect mai puternic asupra problemelor tenului. De asemenea, ei ne oferă informații și despre diferențele dintre aceste tipuri de produse (ser de față, cremă, loțiune) și ne ajută să înțelegem de ce unele au un efect mai rapid și mai intens, în timp ce altele au nevoie de o perioadă mai îndelungată de folosință pentru a-și face efectul.

Care sunt diferențele între un ser pentru față, o cremă și o loțiune?

Principala diferență imediat sesizabilă este textura/consistența. Din acest punct de vedere, serurile au o textură mai lejeră și o compoziție mai fluidă, care permit absorbția mai rapidă în piele, iar datorită concentrației puternice a ingredientului activ principal efectul va fi mai intens și vizibil într-un timp mai scurt. Specialiștii explică faptul că aceste rezultate sunt posibile datorită capacității serului pentru față de a pătrunde mai adânc în straturile din profunzimea pielii și de acționa direct asupra zonei cu probleme.

Din punct de vedere al întrebuințării, serurile au fost create pentru probleme specifice ale tenului, cum sunt ridurile, acneea, uscăciunea excesivă, pielea ternă, lipsită de vitalitate, petele pigmentare, în timp ce cremele pot trata probleme mai generale, cum ar fi deshidratarea sau iritația. Referitor la creme, ele dispun de textura cea mai bogată dintre toate tipurile de produse menționate anterior, având de altfel și cele mai intense proprietăți hidratante și hrănitoare. Concentrația lor, însă, nu este la fel de mare precum cea a serurilor sau a uleiurilor, motiv pentru care trebuie folosite cu regularitate, pe o perioadă mai îndelungată de timp.

Cât despre loțiuni, ele se aseamănă mai degrabă cu serurile pentru ten din punct de vedere al consistenței, însă concentrația lor nu este la fel de mare. De aceea, termenul de loțiune este asociat produselor destinate curățării și întreținerii tenului.  Se pare deci că pentru efecte rapide, cel mai indicat ar fi serul pentru ten, cel mai popular și comun tip de ser fiind cel antirid.

Cum introducem serul antirid în rutina zilnică de îngrijire?

Produsele descrise anterior nu se exclud unele pe altele, ci din contră, pot fi folosite concomitent în rutina de îngrijire. Ca regulă de bază, serul antirid se aplică primul pe ten, urmat apoi de cremă. Serul nu poate înlocui efectele hidratante ale cremei, ci sporește, de fapt, eficiența acesteia din urmă. Cele două tipuri de produse trebuie folosite împreună, dar aplicate în momente diferite ale zilei. Este foarte important ca serul pentru față cu efect anti-age să fie aplicat pe tenul curățat în prealabil, de obicei seara înainte de culcare, putând fi utilizat, de asemenea, și pe gât sau pe piept.

O recomandare sau un sfat foarte important din partea specialiștilor este să nu aplicăm niciodată mai multă soluție decât este indicat (adică 2-3 picături, distribuite uniform pe față), altfel există riscul de a încărca tenul, fără un rezultat satisfăcător.

Pentru ca investiția într-un ser pentru ten matur sau pentru tenul afectat de alte probleme cutanate să își dovedească rentabilitatea, experții în cosmetică ne sfătuiesc să alegem un brand de renume.

Unde poți găsi un ser antirid bun?

Vorbind despre branduri renumite în domeniul cosmeticii, iată că în România putem aduce în discuție un brand autohton, GEROCOSSEN, care este renumit nu doar pentru produsele eficiente regăsite în portofoliu, dar și pentru faptul că vine mereu în întâmpinarea clienților cu soluții inovatoare.

Serurile anti-age din catalogul brandului se regăsesc în game diferite, în funcție de ingredientul activ principal. De exemplu, dacă serul anti-age cu efect intens de lifting Phyto Stem are la bază celule stem din struguri și proteine din soia, el se va regăsi în gama Phyto Stem Skin Expert, la fel cum serul concentrat antirid Melcfort Skin Expert se va regăsi în gama cu același nume.

Citeste si:

Sursa foto: Shutterstock.

Comments

comments

Lasă un răspuns