Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tutunul se vede pe chip

Tutunul se vede pe chip

Nu putem opri timpul si nici faptul ca-si pune amprenta neplacut asupra chipului, insa avem oricand posibilitatea sa alegem obiceiuri bune pentru sanatate.

Iar renuntarea la fumat e una din deciziile majore, cu atat mai mult cu cat tutunul se vede pe chip.

Multi fumatori chiar se mira, la ceva timp dupa ce s-au lasat de viciu, ca au fumat vreodata! Asa cum isi face de cap in interiorul organismului, facandu-ne vulnerabili la anumite boli, fumatul „actioneaza“ si la exterior. Sa privim, deci, fumatul, in fata!

Aspect palid

Tutunul mananca nutrientii pielii. Astfel, ajungi sa arati mai in varsta decat esti, fiindca in lipsa unui nivel optim de colagen, pielea are tendinta sa „cada“. Tutunul scoate in fata si oboseala de pe chip, prin faptul ca impiedica oxigenarea eficienta a epidermei.

Riduri multe

Un alt efect neplacut este ca te ridezi mai usor si ridurile apar chiar in zonele cheie: fumatul increteste fruntea, accentueaza „laba gastii“ din jurul ochilor si ca o consecinta a lipsei de elasticitate a muschilor din jurul gurii, ridurile din zona devin mai evidente

Cearcane adanci

Fata unui fumator poate fi recunoscuta cu usurinta dintr-o mie de chipuri. Asta pentru ca, adanceste cearcanele de sub ochi. Acesta este unul din motivele pentru care fumatorii arata, statistic, cu aproape 2 ani mai batrani decat fumatorii de aceeasi varsta.

Pete maronii

Chimicalele din tutun impiedica sangele sa irige intreaga structura a pielii si astfel fumatorii ajung sa aiba pe fata, dar si pe corp, pete maronii, expresia degradarii epidermei, foarte asemanatoare cu cele aparute dupa o expunere indelungata la soare.

Zambet sters

Zambetul unui fumator este la fel de palid precum chipul sau, indiferent cate produse de albire ar folosi. Iar fumatorii cu state vechi sunt chiar pasibili sa-si piarda dintii.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns