Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Uleiul de canepa si beneficiile pentru sănătate

Uleiul de canepa si beneficiile pentru sănătate

Există numeroase motive pentru care uleiul de cânepă este mai mult decat preţios pentru sănătatea şi frumuseţea ta. Iata care sunt principalele beneficii pe care le aduce uleiul de cânepă.

Susţinerea sistemului imunitar. Uleiul de cânepă conţine acizi graşi care sunt esenţiali în susţinerea imunităţii generale şi, implicit, în restabilirea starii de sănătate. Antioxidanţii din uleiul de cânepă s-au dovedit a fi utili în prevenirea cancerului şi artritei. Proprietăţile anti-inflamatorii sunt, de asemenea, remarcabile.

Inimă sănătoasă. Acizii graşi omega 3 găsiţi în uleiul de cânepă sunt un mare avantaj, deoarece pot să prevină bolile de inima şi un nivel ridicat de colesterol, precum şi menţinerea sub control a hipertensiuni arteriale.

Susţinerea sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt unul din factorii cheie pentru dezvoltarea unui sistem nervos sănătos şi a creierului, şi, de asemenea, un ajutor vital pentru reparaţiile la nivel celular, mai ales la nivelul membranelor celulare.

Balsam pentru piele. Uleiul de cânepă ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni ale pielii cum ar fi acneea, eczeme din cauze diverse şi psoriazis. Utilizarea uleiului de cânepă înmoaie pielea şi repară pielea uscată. Uleiul, atunci când este aplicat pe păr şi piele, repară epiderma şi stimulează creşterea părului.

Bun hidratant. Proprietăţile antioxidante ale uleiului de cânepă au fost dovedite, iar conţinutul ridicat de aminoacizi şi vitamina E, dar şi de acizi graşi, menţin pielea hidratata fără a bloca porii. În plus uleiul de cânepă conţine potasiu şi calciu, minerale esenţiale pentru piele.

Ecran solar natural. Uleiul de cânepă funcţionează ca un ecran de protecţie solară natural şi este foarte eficient în recupearea după expunerea la soare.

O alternativă la uleiul de peşte. Uleiul de cânepă poate fi folosit în condiţii de siguranţă în loc de ulei de peşte, care poate fi contaminat cu toxine în apă, mai ales că pentru culturile de cânepă se folosesc foarte puţine pesticide.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns