Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Vopseluri de par naturale

Vopseluri de par naturale

Foarte multe femei caută să schimbe culoarea părului fie pentru a-şi schimba înfăţişarea, fie pentru a acoperi părul cărunt. Dar ele nu vor folosească chimicale periculoase care le pot distruge sănătatea părului.

De ce să foloseşti vopseluri naturale

Chimicalele din vopseaua de păr au fost legate de o varietate de efecte nocive. Vopseaua de păr din comerţ poate duce la cancer, reacţii alergice şi chiar probleme respiratorii. Trebuie să  ai grijă la vopseluri care sunt comercializate ca fiind naturale, deoarece şi ele pot conţine chimicale dăunătoare, cum ar fi peroxizii sau PPDul (p-Phenylenediamină), chiar dacă în cantităţi mai mici. PPDul distruge celulele de ADN şi duce deseori la reacţii alergice.

Cum funcţionează vopseaua naturală

Majoritatea vopselurilor de păr naturale funcţionează în mod progresiv, chiar dacă unele din ele oferă rezultate imediate. În general, va trebui să aplici vopseaua de păr naturală de mai multe ori pentru a obţine rezultatele dorite. Vopseaua de păr naturală, cum ar fi pudra de nuci negre, este una din cele mai puternice şi poate schimba drastic culoarea părului tău. Cafeaua este un alt tip de vopsea de păr naturală care va oferi rezultate de la prima utilizare.

Înainte de a folosi vopseaua de păr naturală pe părul tău, este bine să testezi pe o porţiune mai mică. Nu aplica din start vopseaua pe tot părul/scalp deoarece dacă ai folosit recent alte vopseluri cu chimicale, pot apărea reacţii adverse.

Exemple de vopsea de păr naturală

Dacă am lăudat această alegere, este momentul să oferim câteva exemple de metode prin care poţi oferi o nuanţă nouă părului tău, dar pe o cale naturală.

1. Folosirea lămâilor. Ele pot deschide nuanţele părului tău şi poţi obţine nişte şuviţe de efect. Acestă vopsea naturală de păr necesită aplicări multiple pentru a avea efect. Sucul din lămâie acţionează ca un decolorant natural iar efectele sale pot fi intensificate dacă părul îmbibat cu suc de lămâie este expus soarelui.

2. Nucile normale şi cele negre. Vopseaua de păr pe bază de pudră de nuci negre va închide culoarea părului tău atunci când foloseşti coaja acesteia. Pentru a obţine această vopsea naturală, trebuie să pisezi cojile de nuci şi apoi să le acoperi cu apă clocotită constant timp de 3 zile.

3. Cafeaua. Se pare că nu e bună doar ca antioxidant şi ca licoare magică care te trezeşte dimineaţa. Cafeaua neagră poate înegri părul. Lasă cafeaua concentrată să se răcească şi apoi toarn-o pe păr şi lasă să acţioneze mai mult timp.

4. Sucul de morcovi şi de sfeclă. Dacă vrei să obţii un look roşcat, aceste două sucuri naturale se pot transforma în vopseaua de păr ideală pentru tine. Ele pot fi folosite separat sau chiar combinate. Şi roşcatele pot folosi acest amestec pentru a intensifica culoarea părului. Mixul trebuie aplicat şi ţinut pe păr circa o oră. Este o mixtură care poate fi folosită cât de des doreşti.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns