Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 cine rapide

3 cine rapide

După o zi obositoare la muncă, ce poate fi mai reconfortant decât o cină ușor și rapid de pregătit chiar acasă la tine? Iar dacă și partenerul are ceva talent în bucătărie, profitați și formați o echipă imbatabilă!

Budincă de broccoli

Ingrediente

  • 500 g cartofi,
  • 500 g file de pește,
  • 1 broccoli, 
  • 100  g unt,
  • 50 g făină,
  • 500 ml lapte,
  • piper alb,
  • 3 linguri cu pătrunjel verde,
  • 100 g brânză rasă,
  • zeamă de lămâie,
  • sare

Mod de preparare

Curăță cartofii și feliază-i. Fierbe-i pentru 5 minute în apă cu sare.

Picură zeama de lămâie peste pește și asezonează-l cu sare și piper.

Separat, rupe broccoli în buchețele, opărește-l în apă cu sare pentru 2-3 minute, scurge-l și lasă-l într-o sită. Într-un vas, încinge untul, presară făina și toarnă laptele rece. Amestecă și lasă totul să dea în câteva clo­cote. Asezonează cu sare și piper, pătrunjelul, brânza rasă și zeama de lămâie. La final, adaugă în sos buchețelele de broccoli. Într-un vas termorezistent, pune în straturi feliile de cartof, fileurile de pește și sosul bechamel cu broccoli. Dă la cuptor 20-30 de minute.

Frittata de ciuperci

Ingrediente

  • 4 ouă,
  • 6 albușuri,
  • 400 g ciuperci proaspete,
  • 150-200 g parmezan ras,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru proaspăt,
  • 3-4 fire subțiri de ceapă verde (sau chives),
  • ulei

Mod de preparare

Unge cu puțin ulei o tigaie cu fundul mai gros și pune-o pe foc. Călește câteva minute ciupercile tăiate potrivit, până ce se înmoaie și scade zeama. Lasă-le deoparte să se răcorească.

Bate ouăle întregi, încorporează ciupercile călite, parmezanul, sare, piper proaspăt măcinat și cimbru, iar la final, albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Toarnă amestecul în tigaie și pune pe foc sau în cuptor. Coace câteva minute, până ce se leagă compoziția de ouă. Servește frittata decorată cu firele de ceapă, alături de salată verde și un pahar cu vin bun.

Quesadilla cu cârnăciori

Ingrediente

  • 8 foi de tortilla,
  • 500 g cârnăciori (sau friptură de pui, porc, vită),
  • 300 g brânză cheddar,
  • 100 g mozzarella,
  • ardei copți după gust,
  • câteva roșii cherry,
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Rumenește cârnăciorii preferați pe grătar sau într-o tigaie încinsă, fără ulei. Dă brânzeturile pe răzătoare, taie ardeii copți în fâșii potrivite și roșiile în felii subțiri. Ia o foaie de tortilla și așaz-o într-o tigaie potrivită încinsă (sau pe grătar).

Presară pe jumătate din suprafață brânză cheddar și mozzarella date pe răzătoarea mare. Pune deasupra fâșii de ardei copți, bucăți de cârnăciori, felii de roșii, pătrunjel verde și lasă până ce brânzeturile încep să se topească.

Împăturește quesadilla și apoi întoarce-o pe partea cealaltă și lasă 1-2 minute sau până ce brânzeturile încep să se topească. Repetă pentru celelalte foi. Servește imediat.

Articol preluat din ediția de mai 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus