Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 feluri de prajitura cu branza

3 feluri de prajitura cu branza

… cu mascarponehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/21/mascarpone.png

Ingrediente:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 150 g unt
  • 5 linguri cu zahar pudra
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu gris
  • ½ pliculet cu praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahar

Pentru blat:

  • 200 g faina
  • ½ cana cu nuci tocate
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu cacao
  • sare

Incearca si Prajitura cu branza

Mod de preparare

PAS 1 Pentru blat, amesteca faina cu zaharul, cacaua, nucile si un praf de sare. Adauga untul topit si oul. Acopera aluatul si lasa-l la rece 20 de minute.

PAS 2 Intre timp, mixeaza ouale cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Adauga smantana si branza de vaci amestecata cu untul topit si racit. La final, incorporeaza faina amestecata cu grisul si praful de copt.

PAS 3 Intr-o forma presarata cu faina, intinde aluatul. Toarna umplutura de branza si lasa la cuptor aproximativ o ora.

PAS 4 Dupa ce s-a racit, pune deasupra branza mascarpone mixata cu zaharul. Lasa la rece minimum o ora.

… cu mandarinehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/21/mandarine.png

Ingrediente:

  • 6 mandarine
  • 400 ml frisca dulce
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 pliculete cu gelatina

Pentru blat:

Mod de preparare

PAS 1 Pune gelatina la inmuiat in ¼ cana cu apa rece.

PAS 2 Separat, zdrobeste biscuitii, amesteca-i usor cu scortisoara si untul topit, rastoarna-i intr-o forma cu peretii detasabili si preseaza-i bine.

PAS 3 Pregateste un pliculet cu gelatina conform indicatiilor de pe plic si toarna usor peste branza de vaci. La final, incorporeaza frisca batuta si patru mandarine taiate cubulete.

PAS 4 Compozitia astfel obtinuta, intinde-o peste blatul din biscuiti. Lasa la rece o ora, decoreaza cu felii din mandarinele ramase, pe care le acoperi cu restul de gelatina si da din nou la rece pentru doua ore.

Incearca si: Prajitura cu gem de caise si branza

… cu vaniliehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/21/vanilie.png

Ingrediente:

  • 500 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • ½ pachet de margarina
  • ½ lamaie
  • ½ pliculet cu praf de copt
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • stafide

Mod de preparare

PAS 1 Bate albusurile spuma cu zaharul. Adauga galbenusurile unul cate unul. Toarna margarina topita si racorita.

PAS 2 Amesteca, pune branza sfaramata, stafidele, coaja rasa de lamaie si praful de copt. Adauga faina pana obtii o compozitie ca o smantana groasa.

PAS 3 Unge o tava sau o forma de tarta cu ulei, tapeteaz-o cu faina si toarna in ea compozitia. Lasa la cuptor aproximativ 55-60 de minute.


Lasă un răspuns

Sus