Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 retete usoare

3 retete usoare

Salată cu piept de raţă şi tăiţei de orez

Ingrediente

  • 600 g piept de raţă
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 2 linguri cu miere
  • 200 g tăiţei laţi de orez
  • 4 limete
  • 2 fire de țelină apio
  • 2 linguri cu ulei de arahide
  • 2 mâini de frunze de mentă
  • 2 mâini de frunze de busuioc
  • 40 g alune
  • 2 ardei iuţi
  • frunze de mentă şi busuioc pentru decor

Mod de preparare

Pune pieptul de raţă cu pielea în jos pe grătarul încins şi rumeneşte-l cinci minute. Amestecă sosul de soia cu mierea şi asezonează cu piper proaspăt măcinat.

Întoarce bucata de carne cu pielea în sus, unge-o cu amestecul de soia şi aşaz-o într-o tavă, pe un grătar (pentru a strânge grăsimea). Dă la cuptor pentru o jumătate de oră.

Prepară pastele de orez conform instrucţiunilor producătorului şi scurge-le într-o sită.

Amestecă zeama de la două limete cu uleiul de arahide şi toarnă peste firele de apio tăiate după preferinţă, frunzele de mentă şi busuioc, aşezate într-un bol încăpător.

Adaugă pieptul de raţă, ardeiul iute feliat cât mai subţire, alunele zdrobite şi limetele rămase, tăiate în sferturi.

Garniseşte cu frunze de mentă şi busuioc şi serveşte salata de îndată.

Rulouri cu şuncă de Parma şi cremă de brânză cu ierburi

Ingrediente

  • 8 felii de pâine albă
  • 1 mână de frunze de pătrunjel
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 150 g brânză ricotta
  • 150 g şuncă de Parma
  • sare de Himalaya
  • piper cu lămâie
  • busuioc şi pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Îndepărtează coaja de la feliile de pâine şi pune-o la uscat (o transformi la nevoie în pesmet pentru şniţele crocante).

Pune patru felii de pâine pe câte o folie de aluminiu. Amestecă într-un blender pătrunjelul şi busuiocul până ce obții o pastă.

Adaugă brânza ricotta şi asezonează cu sare de Himalaya şi piper cu lămâie proaspăt măcinat. Unge cele patru felii de pâine cu acest amestec, pune deasupra şunca de Parma şi acoperă-le cu restul de felii de pâine.

Cu ajutorul foliei de aluminiu, rulează strâns şi dă la frigider o oră. Înainte de a le servi, derulează folia şi, cu un cuţit cu lamă subţire, feliază fiecare rulou. Serveşte-le cu busuioc şi pătrunjel verde.

File de peşte cu pesto de spanac

Ingrediente

  • 4 fileuri de peşte alb
  • 1-2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • fulgi de chili
  • sare, piper

Pentru pesto:

  • 125 g frunze de spanac
  • 1 căţel de usturoi
  • 40 g parmezan ras
  • 2 linguriţe cu capere
  • 50 g nucă sfărâmată
  • 100 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru pesto, pune într-un blender frunzele de spanac, parmezanul, caperele, nuca şi o parte din uleiul de măsline şi mixează-le de câteva ori până ce obţii un piure fin. Adaugă treptat restul de ulei, până ce sosul pesto capătă consistenţa dorită. Asezonează cu sare şi piper măcinat.

Stropeşte fileurile de peşte cu zeama de lămâie, presară piper măcinat şi sare şi dă-le prin făină, scuturându-le bine. Rumeneşte-le în ulei încins, câte două minute pe fiecare parte.

Serveşte fileurile de peşte alb presărate cu fulgi de chili, felii de lămâie sau limetă şi sos pesto.

Sfat

Dacă îţi rămâne sos pesto, pune-l într-un borcănel, toarnă ulei de măsline cât să formeze o peliculă fină şi închide ermetic.

Articol preluat din ediția de martie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns