Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 4 retete: Clatite americane

4 retete: Clatite americane

…cu fructehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/07/cufructe.png

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 50 ml rom
  • Sare

Mod de preparare:

PASUL 1 Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Toarna treptat romul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt.

PASUL 2 Incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia astfel obtinuta, las-o sa se odihneasca pret de cateva minute.

PASUL 3 Unge cu ulei o tigaie din tefl on. Pune in mijloc cate un polonic din compozitie.

PASUL 4 Ai grija, nu misca tigaia, pentru ca aluatul se intinde singur atat cat trebuie!

PASUL 5 Cand se formeaza gauri deasupra, intoarce pancake-ul pe partea cealalta.

…cu fistichttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/07/cufistic.png

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 75 g fistic
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 1 lingurita cu zahar vanilat
  • Sare

Mod de preparare:

PASUL 1 Bate energic ouale cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.

PASUL 2 Adauga untul topit si racorit. Toarna treptat laptele, apoi incorporeaza faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de copt si fisticul macinat.

PASUL 3 Amesteca pana obtii o compozitie mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite. Lasa la rece 15 minute.

PASUL 4 Din compozitia astfel obtinuta, coace pancake-uri pe ambele parti. Serveste-le simple sau stropite cu putina miere ori cu topping de ciocolata.

… cu dovleceihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/07/cudovlecei.png

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 100 g branza telemea
  • 3 catei de usturoi
  • ½ lingurita cu praf de copt
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

PASUL 1 Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

PASUL 2 Toarna treptat romul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt.

PASUL 3 Incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia astfel obtinuta, las-o sa se odihneasca pret de cateva minute.

PASUL 4 Unge cu ulei o tigaie din tefl on. Pune in mijloc cate un polonic din compozitie. Ai grija, nu misca tigaia, pentru ca aluatul se intinde singur atat cat trebuie!

PASUL 5 Cand se formeaza gauri deasupra, intoarce pancake-ul pe partea cealalta.

PASUL 6 Spala dovleceii, taie-i in bucati potrivite si opareste-i in apa cu un praf de sare. Paseaza-i cu ajutorul unui blender.

PASUL 7 Adauga ouale, usturoiul zdrobit, ceapa tocata si branza rasa. La final, incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, sare si piper. Daca compozitia nu este suficient de groasa, adauga putina faina.

PASUL 8 Intr-o tigaie cu ulei incins, pune cate doua linguri din compozitie si preseaza putin cu dosul lingurii pentru a-i da o forma de pancake. Rumeneste-le rapid pe ambele parti.

…cu afinehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/07/cuafine.png

Ingrediente:

  • 150 g afine
  • 200 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 100 g unt
  • 3 linguri cu ulei
  • Sare

Mod de preparare:

PASUL 1 Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, freaca galbenusurile cu un praf de sare. Toarna treptat laptele, mierea si uleiul.

PASUL 2 Adauga faina proaspat cernuta si amestecata cu zaharul si praful de copt.

PASUL 3 La final, incorporeaza albusurile batute spuma si afi nele zdrobite cu furculita. Lasa compozitia sa se odihneasca zece minute.

PASUL 4 Unge o tigaie din teflon cu putin unt. Toarna in mijloc un polonic si lasa compozitia sa se intinda. Coace pancake-urile pe ambele parti. Serveste-le fierbinti, cu putin unt topit.


Lasă un răspuns

Sus