Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 4 retete de dulciuri cu putine calorii

4 retete de dulciuri cu putine calorii

 

Cheesecake vanilathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/05/04/cheese.png

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 1 ou
  • 125 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu lapte
  • ½ lingurita cu praf de copt
  • sare

Pentru crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 110 g zahar
  • 4 foi gelatina

Mod de preparare:

PASUL 1 Cerne faina impreuna cu praful de copt si putina sare. Fa in mijloc o adancitura si toarna oul batut cu laptele, zaharul si uleiul. Framanta toate aceste ingrediente. Intinde din aluat doua foi si coace-le pe fundul tavii unse cu unt sau ulei, aproximativ 6-7 minute.

PASUL 2 Separat, bate smantana pana cand se intareste. Adauga branza si 50 g de zahar. Freaca galbenusurile cu zaharul ramas si rastoarna-le peste crema de branza. Adauga gelatina inmuiata in apa si stoarsa.

PASUL 3 Pune o foaie intr-o forma, toarna amestecul de branza si acopera cu cealalta foaie. Presara zahar pudra si lasa la rece doua ore.

Bezele cu spuma de capsunehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/05/04/bezele.png

Ingrediente:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri cu zahar pudra
  • 1 lingurita cu otet
  • 1 lingurita cu amidon

Pentru spuma:

  • 200 g capsune
  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie

Mod de preparare:

PASUL 1 Pentru spuma de capsune, bate albusurile cu zaharul. Adauga fructele spalate si taiate in cubulete. Mixeaza pana se zdrobesc. La final, stropeste cu zeama de lamaie. Lasa spuma la rece pana cand sunt gata bezelele.

PASUL 2 Separat, bate albusurile cu zaharul pudra. Dupa ce s-au intarit, adauga amidonul stins in otet si mixeaza 1-2 minute. Compozitia astfel obtinuta, pune-o intr-un sprit. Fa gramajoare intr-o tava unsa si tapetata cu hartie.

PASUL 3 Coace-le la cuptor, la foc moderat, pana se usuca. Dupa ce s-au racorit, pune pe fiecare bezea putina spuma de capsune.

Minitarte cu mandarinehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/05/04/mini.png

Ingrediente:

  • 4 mandarine
  • 125 ml smantana dulce

Pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • coaja de lamaie
  • sare

Mod de preparare:

PASUL 1 Mixeaza untul cu zaharul. Adauga treptat galbenusurile, coaja rasa de lamaie si cele doua linguri cu smantana. La final, incorporeaza faina si un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat bine legat. Lasa-l la rece doua ore.

PASUL 2 Intinde din aluat o foaie potrivit de groasa. Taie cercuri un pic mai mari decat formele de minitarte unse cu ulei sau unt. Asaza cercurile in forme si inteapa-le din loc in loc cu furculita.

PASUL 3 Lasa-le la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute. Dupa ce s-au racorit, umple-le cu smantana batuta si cu felii de mandarina.

Tort cu morcovihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/05/04/tort-morcovi.png

Ingrediente:

4 oua
350 g morcovi rasi
280 g faina
200 g zahar
200 ml ulei
1 lingurita cu bicarbonat
1 lingurita cu praf de copt
esenta de vanilie
sare

Pentru umplutura:

225 g crema de branza
55 g unt
200 g zahar pudra
1 lamaie

Mod de preparare:

PASUL 1 Bate ouale cu zaharul. Toarna treptat uleiul si cateva picaturi de esenta de rom. Incorporeaza faina amestecata cu bicarbonatul, praful de copt si un praf de sare. La final, adauga morcovii rasi si storsi.

PASUL 2 Rastoarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Lasa la cuptor 30-35 de minute. Dupa ce se raceste, taie blatul in doua. Freaca untul cu zaharul pana se topeste. Adauga branza si zeama de lamaie.

PASUL 3 Intinde jumatate din crema intre blaturi, iar cu restul, imbraca tortul.


Sus