Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 4 retete energizante

4 retete energizante

„Tort” de legume cu rodie

Ingrediente

  • 2 rodii
  • 4-5 cartofi
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 linguri cu boabe de porumb
  • 1 piept de pui
  • 100-150 g maioneza
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Curata cartofii si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.

PASUL 2 Separat, curata celelalte legume si pune-le la fiert in vase separate.

PASUL 3 Fierbe pieptul de pui, taie-l cubulete si pune-l intr-un castron. Adauga restul legumelor taiate cubulete si boabele de porumb.

PASUL 4 Adauga maioneza, asaza salata pe un platou si imbrac-o in boabele de rodie. Las-o la rece minimum o ora.

Budinca de broccoli si conopida

Ingrediente

  • ½ broccoli
  • ½ conopida
  • 1 lingurita cu unt
  • 1 lingura cu pesmet
  • Pentru sos:
  • 150 g unt
  • 4 linguri cu faina
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

PASUL 1 Desfa conopida si broccoli in buchetele si opareste-le in apa cu sare. Pentru sos, topeste untul si caleste faina, amestecand energic pana capata culoarea aurie. Toarna treptat laptele, amestecand cu telul ca sa nu ramana cocoloase. Lasa pe foc sa fiarba pana ce sosul se ingroasa putin. La final, potriveste gustul de sare si piper.

PASUL 2 Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet. Asaza buchetelele de conopida si broccoli si toarna sosul deasupra.

PASUL 3 Lasa la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.

 

Piept de curcan cu sos gorgonzola

Ingrediente

  • 1 piept de curcan
  • 450 g smantana
  • 3 linguri cu lapte
  • 100 g gorgonzola
  • ulei de masline
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Taie pieptul de curcan in patru felii si bate-le usor cu ciocanul de snitele. Condimenteaza-le cu sare si piper si perpeleste-le in untul topit.

PASUL 2 Scoate-le pe o farfurie, iar in grasimea ramasa, rumeneste faina. Stinge treptat cu lapte, apoi incorporeaza smantana si jumatate din cantitatea de gorgonzola sfaramata.

PASUL 3 Opreste focul si adauga restul de gorgonzola. Toarna sosul fierbinte peste bucatile de carne si serveste alaturi de felii de mandarine, boabe de strugure si pere.

Briose vanilate cu afine

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 300 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1 Amesteca ouale cu zaharul si untul pana obtii o crema omogena.

PASUL 2 Adauga iaurtul treptat si semintele din batonul de vanilie. Dupa ce s-au incorporat, presara faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

PASUL 3 Compozitia astfel obtinuta, toarn-o in forme de briose unse cu unt si tapetate cu faina.

PASUL 4 Din loc in loc, pune afinele spalate si zvantate. Coace la cuptor aproximativ 30 de minute.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus