Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 4 retete rapide si fara foc

4 retete rapide si fara foc

Am adunat o colectie de retete simpli, gustoase si foarte usor de preparat.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-1362.pngCrema de rosii cu usturoi

  • 1 kg rosii carnoase
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita de otet
  • 3 linguri de ulei
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g cascaval
  • sare, piper

Spala bine rosiile si sterge-le cu un servet curat. Da-le pe razatoarea mica si, daca e posibil, indeparteaza semintele. Separat, curata usturoiul si zdrobeste-l bine. Freaca-l cu putina sare, piper si o lingurita de otet. Toarna treptat uleiul de masline, ca la maioneza. Peste pasta de usturoi astfel obtinuta, adauga sucul de rosii. Amesteca bine si potriveste gustul de sare si piper. Lasa la rece minim 20 de minute, dupa care serveste supa in farfurii adanci. Pentru a arata si mai apetisant, decoreaza-le pe margine cu pastratele de castravete, ardei gras si cascaval.

Corabioare de avocadohttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-1363.png

  • 2 avocado
  • 50 g icre
  • 200 ml ulei
  • 1 lamaie si 1 ceapa
  • sare
  • piper

Taie avocado in jumatate, pe lungime, indeparteaza samburele si o parte din pulpa. Spala icrele, sareaza-le si lasa-le la rece timp de 30 de minute. Scurge apa care s-a format prin dizolvarea sarii. Freaca icrele cu o lingurita cu zeama de lamaie. Toarna treptat uleiul, ca la maioneza, alternand cu zeama de lamaie. Pentru a nu le schimba gustul, e preferabil sa nu pui nici gris, nici miez de paine – dar ai grija, sunt mult mai grele asa. Daca icrele devin prea tari, adauga o lingurita cu apa rece sau zeama de lamaie, care le albeste si le face spumoase. Adauga ceapa tocata, umple jumatatile de avocado cu ajutorul unui sprit si presara piper. Decoreaza-le cu lamaie si somon afumat.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-1364.pngTartine cu salata de somon

200 g somon afumat

2 galbenusuri

1 lingurita cu mustar

1 lamaie

1 castravete murat

1 ardei capia

400 ml ulei

1 ceapa

Stropeste galbenusurile cu putina apa rece. Presara sare, bate cu telul sau amesteca bine cu mixerul. Adauga mustarul si incorporeaza treptat uleiul, ca la maioneza. Acreste cu zeama de lamaie si potriveste gustul de sare. Adauga ardeiul si castravetele, taiate cubulete, si somonul taiat fasii. La final, pune ceapa, tocata foarte fin, si lasa la rece 30 de minute. Serveste pe feliute de paine (de preferat, prajita), ornate cu felii de rosii si ceva verdeata.

Bomboane Rafaello http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-1365.png

  • 500 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 pliculete cu zahar vanilat
  • 200 g lapte praf
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g alune sau migdale

Cu un mixer, freaca untul impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat, pana cand obtii o crema spumoasa. Incorporeaza treptat laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos. Compozitia astfel obtinuta se tine la rece timp de 30 de minute. Apoi, modeleaza bilute de marimea unei bomboane Rafaello, punand in mijlocul lor o aluna sau o migdala. Tavaleste bomboanele prin nuca de cocos din belsug.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus