Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 4 supe racoroase la pahar

4 supe racoroase la pahar

 

…de dovlecei

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 cartofi dulci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 150 g smantana
  • 25 g unt
  • 1 lingurinta cu zeama de lamaie
  • Sare

Mod de preparare:

PASUL 1 Curata legumele si taie-le in cubulete potrivite. Acopera-le cu apa si lasa-le sa fiarba.

PASUL 2 Cand legumele sunt patrunse, zdrobeste-le cu blenderul. Incorporeaza smantana si unul. Potriveste gustul de sare si acreste cu putina zeama de lamaie.

PASUL 3 Lasa supa-crema sa se raceasca, iar inainte de servire, pune-o in pahare. Serveste-o rece, cu smantana si rondele de ceapa verde.

…de avocadohttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/26/avocado.png

Ingrediente:

  • 2 avocado
  • 2 ardei grasi verzi
  • ½ ardei gras galben
  • ½ ardei gras roşu
  • 4 castraveti
  • 3 linguri cu suc de lamaie
  • 2 linguri cu coriandru
  • 1 cana cu apa
  • 1 lingura cu otet alb
  • 3 frunze de menta
  • Sare

Mod de preparare:

PASUL 1 Intr-un castron, pune pulpa de avocado, ardeii grasi verzi, trei castraveti si frunzele de menta. Toarna apa si paseaza totul cu blenderul, pana ce obtii o supa cremoasa.

PASUL 2 Adauga sucul de lamaie, otetul si coriandrul. Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum 30 de minute.

PASUL 3 Intre timp, taie in cubulete restul de ardei galben si rosu si castravetele. Pune-le peste supa repartizata in pahare. Decoreaza cu menta proaspata.

…de morcovihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/26/rosii.png

Ingrediente:

  • 500 g morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 telina
  • 3 rosii
  • 150 g smantana
  • ½ lingurita cu ghimbir ras
  • Sare
  • Boabe de piper

Mod de preparare:

PASUL 1 Curata legumele, taie-le in cubulete si pune-le la fiert in apa cu sare. Separat, opareste rosiile, decojeste-le si zdrobeste-le cu furculita.

PASUL 2 Dupa ce au fiert legumele, strecoara-le si paseaza-le cu un blender impreuna cu rosiile zdrobite. Subtieaza cu zeama in care au fiert legumele pana ce ajunge la consistenta dorita si lasa pe foc sa dea in 1-2 clocote.

PASUL 3 Adauga smantana si ghimbirul. Lasa sa se raceasca si serveste in pahare cu smantana deasupra si piper proaspat macinat.

…de rosiihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/26/morcovi.png

Ingrediente:

  • 1 kg de rosii
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 castravete
  • 3 felii de paine uscata
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

PASUL 1 Opareste rosiile, decojeste-le si taie-le in cubulete.

PASUL 2 Separat, curata usturoiul, indeparteaza cotorul si semintele ardeiului gras, taie castravetele cat mai marunt

PASUL 3 Pune legumele intr-un vas. Adauga paine inmuiata si stroarsa, uleiul de masline, sare si piper. Zdrobeste totul cu ajutorul unui blender. Toarna putina apa, astfel incat supa sa capete o consistenta cremoasa si omogena.

PASUL 4 Daca o vrei mai lichida, adauga mai multa apa. Acopera supa si las-o la frigider. Inainte de a o consuma, repartizeaza supa in pahare. Pune deasupra cubulete de castravete si ardei si serveste-o rece.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus