Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 5 retete delicioase cu pepene rosu

5 retete delicioase cu pepene rosu

„Pizza” cu pepene rosu

Ai nevoie de:

  • o bucata rotunda de pepene rosu, groasa de aproximativ 10 cm, care trebuie lasata sa se scurga de lichid
  • 250 gr gem de capsune
  • 100 gr fulgi de ciocolata alba
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci taiate bucatele
  • 250 gr fulgi de cocos

Bucata de pepene se taie in sase felii (ca la o pizza). Gemul de capsune se pune pe deasupra feliilor de pepene si se adauga fulgii de ciocolata alba, stafidele, bucatelele de nuci si fulgii de cocos.

Inghetata cu pepene rosu

Ai nevoie de:

  • 250 gr de pepene rosu taiat cubulete
  • 4 gr miere (o lingurita)
  • 1 gr scortisoara (un sfert de lingurita)
  • inghetata de vanilie

Pepenele rosu, mierea si scortisoara se amesteca in blender, iar pasta rezultata se toarna peste inghetata de vanilie.

Desert cu sos de pepene rosu

Ai nevoie de :

  • 250 gr pepene rosu, taiat bucatele
  • o portocala taiata bucatele
  • 250 gr capsuni, taiate in bucati groase
  • o lingura jumatate de suc de lamaie
  • o lingura de miere
  • un varf de cutit de piper rosu

Amesteca ingredientele intr-un castron si lasa continutul la racit o ora. Poti sa servesti sosul peste iaurt inghetat sau peste inghetata, alaturi de cativa biscuiti dulci.

Salata de pepene rosu

Ai nevoie de:

Pune bucatelele de pepene intr-un castron. Taie ceapa in forma de inele subtiri si adauga-le in castron. Intr-un vas separat, amesteca otetul de vin cu sarea si piperul, pana cand se dizolva sarea.

Adauga treptat in amestec uleiul de masline, pune si frunzele de menta, dupa gust, iar rezultatul obtinut toarna-l peste pepene si ceapa. Amesteca pana cand combinatia de omogenizeaza.

Sampanie cu pepene rosu

Ai nevoie de:

  • 400 gr pepene, taiat bucatele
  • 200 gr zmeura
  • 2-3 linguri de zahar (de preferat brun)
  • sampanie rece sau un vin italian spumos rece de tip prosecco

Bucatelele de pepene si de zmeura se amesteca intr-un blender, iar amestecul se trece printr-o sita. Intr-un castron, se adauga zahar peste piureul de pepene si zmeura rezultat. Piureul se poate face cu o zi inainte si lasa la racit.

Intr-un pahar de sampanie, se pun cate doua linguri de piure peste care se adauga sampania sau vinul spumos rece (aproximativ 100 de mililitri). Pentru varianta non-alcoolica, sampania se poate inlocui cu apa minerala sau sifon.


Lasă un răspuns

Sus