Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Adela Popescu: Si mie imi place de mine

Adela Popescu: Si mie imi place de mine

Adela Popescu este de zece ani în showbizul românesc. În 2004, când a debutat în telenovela Numai iubirea, a cunoscut celebritatea. Viața ei s-a derulat în lumina reflectoarelor și fiecare pas i-a fost urmărit de presă.

Actrița a mai jucat în Lacrimi de iubire, Iubire ca în filme, Războiul sexelor, Îngerașii, Aniela, Iubire și onoare, Pariu cu viața, dar și în lungmetrajul Weekend cu mama.

Din 2011, Adela este solistă a Trupei DJ Project, alături de care a scos deja trei albume. Film, teatru, muzică, dans, design, Adela a încercat și a reușit în fiecare din aceste domenii. Este pasionată de sport, dans și călătorii. Tot pe platourile de filmare l-a cunoscut pe actorul Radu Vâlcan, cu care formează un cuplu de aproape cinci ani. Iubește florile și câinii și are doi căței simpatici, Paco și Ciu. Celebritatea și banii nu au schimbat-o. A rămas modestă, este preocupată de instruirea ei și a reușit să își creeze lumea ei, dincolo de aparențe, de media, de strălucire și lux.

Citește și: Adela Popescu: Imi place armonia cu orice pret

Ești de la 14 ani în showbiz. Ai făcut roluri de film, cânți, ai moderat emisiuni TV. Ce mai ai de zis în acest domeniu?

Știu că pare mult, dar eu simt că sunt la început de drum. Și cumva chiar așa este, pentru că m-am schimbat mult, am alte viziuni, alte dorințe și rigori. E și normal, sunt ditamai femeia de 28 de ani!

Ai început foarte devreme să îți câștigi banii. Câtă importanță au avut instruirea, școala pentru tine? Dar cei șapte ani de-acasă?

Am terminat liceul cu media 9,48 și am intrat prima la facultate. Ce vreau să spun este că nu am neglijat niciodată școala și, chiar dacă programul de filmări pe atunci era infernal, îmi găseam întotdeauna timp pentru studiu. Nu a fost ușor. În general, tentația de a o lăsa baltă e uriașă, te ia valul, crezi că se poate și fără… Dar școala, instruirea nu sunt numai despre a obține un job bun, ci despre înnobilarea ta ca om, despre orizonturile uriașe ce ți se deschid. 

Ai avut corigențe?

Nu.

Citește și: Adela Popescu si Radu Valcan: Pariu pe toata viata

În copilărie, erai o zgâtie de fetiță sau o timidă iremediabilă?

În copilărie eram Tarzan. Cunoșteam satul de sus. Mă cocoțam în cei mai înalți copaci, din care nu am căzut niciodată. Jucam fotbal cu băieții, table, făceam sărituri în bazinul satului. Am avut o copilărie în care am explorat enorm. De la pădurile ce uneau satele până la terenurile arabile pe care le munceam împreună cu bunicul meu și calul Gruia. 

Dintre rolurile de film pe care le-ai făcut, care ți s-a părut cel mai greu, dar și cel mai frumos?

Cel mai greu cred că a fost Aniela. Nu reușeam să prind maniera în care înțelegeau oamenii la 1900 să facă lucrurile. Dincolo de gesturi, limbaj, era un alt mod de a gândi. Pe lângă asta, rochiile noastre cântăreau kilograme bune, iar vara, la 30 de grade, era destul de complicat să ne concentrăm la text.

Intrată așa de tânără în showbiz, viața ți-a fost expusă în media. Cât ți-a folosit, dar și cât ți-a dăunat notorietatea în viața personală?

Sunt un copil fără un trecut pe care să doresc să-l ascund. Părinții mei sunt oameni onorabili, care și-au dus viața curat. Apoi, relațiile mele nu aveau cum să fie altfel decât publice. Din fericire, am reușit să găsesc echilibrul și discreția în expunerea uriașă pe care mi-o dădeau aparițiile din fiecare seară. 

Cum sunt diminețile voastre?

Cele mai frumoase. Radu e matinal și se trezește înaintea mea. Din fericire, a re-nunțat la prostul obicei de a trânti lucruri prin casă doar pentru a mă trezi. Uite, chiar astăzi mi-a făcut un mic dejun delicios cu omletă, roșii și brânză. Cafeaua am făcut-o eu. 

Vrei, nu vrei, femeile vor să știe cât de mare este dressingul tău. Cum îți alegi hainele? Cum le combini?

Recunosc că am transformat un dormitor în dressing. De mică visez la asta. Am nevoie în permanență de ținute noi, pentru concertele mele, pentru evenimentele la care particip. Mi-am făcut un prost obicei de a nu îmbrăca niciodată consecutiv aceleași haine.

Citește și: Adela Popescu – Look nou, iubire noua

Ai multe accesorii? Ți se par importante?

Am o colecție destul de mare de pantofi. Genți mai puține. Nu prea port. Curele – câteva, iar majoritatea de la second-hand. Le ador. 

Bijuteriile tale sunt rare, scumpe sau doar pe placul tău? Ai și câteva cu semnificații anume?

Port doar bijuteriile pe care le-am primit de la persoane dragi. Gablonzurile le păstrez pentru anumite ținute de concerte. Port tot timpul un inel, o brățară și niște cercei. Sunt primite de la iubitul meu, mama mea și de la o prietenă bună. 

Ce te conectează la cotidian și cum fugi de lume?

Angajamentele mă conectează la cotidian și nu vreau să fug de lume. Îmi place mult de tot cea în care trăiesc. Nu am simțit niciodată că aș vrea să mă ascund. Poate doar câte două săptămâni pe vreo plajă în Asia… 

Călătoriți mult. Ai locuri în care te întorci?

Roma este orașul în care am fost de cele mai multe ori… și la New York.

Ce faci tu ca să arăți bine? Doar scena te obligă?

Fac sport de trei, patru ori pe săptămână. Cam atât. Momentan, nu simt nevoia vreunui artificiu.

Blogul este o fereastră spre fanii tăi sau îți satisface bucuria de a scrie?

Bucuria de a scrie a venit destul de târziu. Mai întâi, mi-am dorit o punte nouă și personală de a comunica cu fanii mei. Pe parcurs, am descoperit că scrisul se poate transforma în terapie. Ne vedem pe
www.adelapopescu.eu.

Citești? Ce anume?

Cel mai mult citesc în vacanțe. Mă enervează să mă apuc de o carte și după 20 de pagini să o întrerup câteva zile. Îi uit savoarea și apoi durează până i-o prind din nou. 

Ai vocația prieteniei?

Cred că da. Îmi ador prietenii și viața mea nu ar mai fi la fel de frumoasă fără ei.

Organizezi mese în familie sau cu prietenii? Dacă da, cum le pregătești și ce pui pe masă?

Mi se pare foarte important să existe un obicei în a se organiza întâlniri în familie. Orice ar fi, orice probleme ar apărea, întâlnirile astea trebuie să fie sfinte. 

Cum sunt sărbătorile de iarnă pentru voi?

Pline de veselie. A noastră, pentru că ne vedem cu toții, a părinților, pentru că își văd familia reunită. Ce poate fi mai frumos?

Te-ai imaginat în rochie de mireasă? Dar ceremonia și petrecerea de nuntă ți le-ai planificat în vreun fel?

Nu am avut niciodată proiecția nunții mele și a rochiei de mireasă. Îmi doresc mult să fie o petrecere mică, în care să-i am alături pe toți cei dragi. 

Ești mulțumită de alegerile tale?

Sunt ceea ce sunt datorită lor. Și mie îmi place de mine.

Citește și: Ruxandra Ion despre iubire, talent si fiica ei de suflet

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.48/04.12.2014

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Radu Vâlcan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus