Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Aida Parascan: Pasionată de deserturi

Aida Parascan: Pasionată de deserturi

În urmă cu trei ani, în 2013, Aida Parascan a câștigat cea de-a doua ediție a concursului culinar MasterChef și viața ei a luat o altă turnură.

I-a cucerit pe jurați cu un desert și pasiunea ei pentru dulciuri nu s-a oprit aici, Aida lansând o carte de deserturi intitulată „Deserturi pentru suflet”. A revenit în țară și s-a mutat în Capitală împreună cu cei trei copii pe care-i crește singură. Are multe proiecte, despre care poți citi în cele ce urmează.

Gătind în fiecare zi pentru copii, mi-am dat seama că îmi făcea plăcere și că îmi doream să învăț mai mult. După ce am câştigat concursul, am urmat cursurile în domeniu şi acum am calificări profesionale atât de bucătar, cât şi de cofetar şi patiser. Urmez şi cursuri de bucătar specialist vegeta­rian. Viaţa mea după Master­Chef e alta. M-am întors definitiv în ţară și am luat-o de la capăt alături de cei trei copii, pe care îi cresc singură.

Meseria de chef presupune multă muncă fizică, psihică, capacitate de adaptare, de a rezolva rapid situaţii de criză, de a rezista în condiţii de stres. Trebuie să fii un bun organizator şi un foarte bun lider.

După mulți ani în care am locuit în Italia, pot spune că secretul bucă­tăriei lor stă în alegerea ingredientelor și ierburilor aromatice proaspete şi de foarte bună calitate.

În prezent, sunt executive chef la restaurantul unui hotel de patru stele din Bucureşti, dar mă ocup și de o sală de workshopuri, unde gătesc împreună cu cei care vor să învețe lucruri noi.

În copilărie, îmi plăceau enorm clăti­tele, de altfel îmi plac şi acum, doar că azi le fac din diferite tipuri de făi­nă. Le coc la cuptor şi devin un fel de coşuleţe în care pun îngheţată şi dulceaţă, făcută de mine, desigur.

Ce preparat îmi place cel mai mult din bucătăria românească? Veţi râde, dar singurul preparat 100% românesc cred că e coliva, care mie îmi place foarte mult. Din nefericire, este asociată unui eveniment trist din viaţă –  altfel, aş fi reinterpretat-o şi aş fi introdus-o în meniu. Iubesc toate deserturile, nu am unul preferat.

Citește și:

Rețete festive de la mari Chefi

Gateste cartofii ca un chef. Trucuri in bucatarie

Cornelia Ghisoi: O zi din viata unei Lady…Chef

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Foto: arhiva personală, Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus