Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Amandine

Amandine


Ingrediente

250 g ciocolată
6 ouă
40 ml apă
40 ml ulei
200 g zahăr
200 g făină
3 linguri cu cacao
1 praf de copt
 
Pentru cremă:
3 ouă
200 g unt
100 ml lapte
50 ml frişcă
200 g zahăr
70 g ciocolată
3 linguri cu cacao
esenţă de rom
 
Mod de preparare
1. Bate albuşurile cu zahărul şi apa rece turnată treptat. Adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul şi presară făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor vreo 30 de minute.
 
2. Amestecă ouăle cu zahărul, laptele, frişca şi cacaua. Pune pe foc mic, adaugă ciocolata ruptă în bucăţele şi untul. Amestecă energic până ce obţii o cremă omogenă.
 
3. După ce s-a răcorit, aromatizează cu esenţă şi mixează cinci minute. Taie blatul în două, pe lungime, aromatizează-l cu sirop din zahăr, apoi întinde crema. Taie în pătrate potrivite şi toarnă deasupra ciocolată topită.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus