Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Andive gratinate

Andive gratinate

  • 8 andive
  • 30 g margarina
  • 1 lingura cu faina
  • 250 ml lapte
  • 130 g branza gorgonzola (sau branza de burduf mai tare)
  • 1 lingura cu parmezan ras
  • 8 felii de bacon
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 lingurita cu sare
  • piper
  • maioneza


PASUL 1
Fierbe andivele in 2 l de apa cu sare. Cand sunt moi, lasa-le la scurs.
infasoara andivele in fasii de bacon si pune-le intr-un vas de yena.

PASUL 2 Topeste margarina si incorporeaza usor faina.
Amesteca pana devine aurie, toarna laptele. Amesteca pana devine un sos cremos.
Adauga branza faramitata si nucsoara.

PASUL 3 Sareaza si pipereaza. Mai lasa la foc mic vreo cateva minute.
Toarna sosul peste andive, pune niste parmezan si da la cuptorul incins in prealabil.
Lasa zece minute, pana se topeste branza.
Serveste cu maioneza.


Lasă un răspuns

Sus