Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Aspic marin

Aspic marin

  • 1 kg peste mai gras
  • 2 morcovi, 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de ienibahar
  • 2 pliculete de gelatina
  • sare, otet

DECOR

  • capere sau boabe de piper rosu, verde, negru
  • caracatita (conserva)
  • feliute de maslina
  • sprot afumat (conserva)
  • rozmarin

PASUL 1 Pui pestele la fiert in apa, cat sa-l acopere de doua degete, cu morcovul, pastarnacul si ceapa intregi (curatate si spalate bine). Pui sare dupa gust, ienibahar si dafin.

PASUL 2 Cand apa scade la jumatate (sau zeama incepe sa devina lipicioasa), strecori totul printr-o sita fina. Adaugi otet dupa gust.

PASUL 3 Speli ouale si bati albusurile. Le adaugi, cu coji cu tot, in zeama, pentru limpezire. Pui pe foc si lasi un sfert de ora. Albusul se va ridica la suprafata si aspicul se va limpezi. Strecoara, adauga gelatina desfacuta in apa rece.

PASUL 4 Lasi aspicul sa se racoreasca si asezi in vas bucatele de peste, morcov, caracatita, frunze de rozmarin, capere, masline. Torni aspicul cu foarte mare grija. Dai la rece cateva ore.


Lasă un răspuns

Sus