Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bezele cu spumă de zmeură

Bezele cu spumă de zmeură

Gustul delicat al bezelei completează perfect gustul acrişor al zmeurei.

Ingrediente

5 albuşuri
200 g zahăr
1 linguriţă cu oţet
1 linguriţă cu amidon
Pentru spumă:
150 g zmeură
100 ml smântână dulce
2 linguri cu zahăr
1 pliculeţ cu zahăr vanilat

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un castron, bate albuşurile spumă cu zahărul. După ce s-au întărit adaugă amidonul stins în oţet şi mai mixează un minut, două.
Pasul 2: Compoziţia astfel obţinută, pune-o într-un şpriţ. Fă mici grămăjoare într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, cu uşa întredeschisă puţin, la foc moderat, până se usucă. Ai grijă, bezelele nu trebuie să se rumenească.
Pasul 3: Pentru spuma de zmeură, mixează smântâna dulce cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă fructele spălate şi amestecă energic până se zdrobesc. Lasă la rece până când sunt gata bezelele.
Pasul 4: După ce s-au răcorit bezelele serveşte-le cu puţină spumă de zmeură. Decorează cu fructe proaspete şi puţină ciocolată neagră topită.

 


Lasă un răspuns

Sus