Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Blatul de tort perfect

Blatul de tort perfect

Nimic nu se compară cu blatul de tort făcut în casă. Pentru reuşita torturilor tale iata cum faci blatul de tort perfect. Ingredientele sunt pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 de centimetri. Blatul de tort perfect creşte pufos, dens, perfect pentru însiropat, dar poate fi lăsat şi ca atare pentru că este moale, umed şi se păstrează bine. Secretul stă în bezeaua italiana, care ţine loc de praf de copt şi face din această reţetă una care te duce la blatul de tort perfect.

Ingrediente

8 oua
400 de grame de făina
400 grame de zahar
15 linguri ulei
10 linguri de apă

Preparare

→ Separă albuşurile de gălbenuş.
→ Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul pus puţin câte puţin.
→ Albuşurile se bat spumă, până ce devin tari şi lucioase.
→ Zahărul de pune într-un vas împreună cu apa, la foc mic şi se fierbe patru minute după ce începe să clocotească.
→ Siropul de zahăr rezultat se pune fierbinte (indată ce a fost luat de pe foc), în continuu, în fir subţire, în spuma de albuş, în timp ce se bate cu mixerul la viteză maximă. Când tot siropul a fost adăugat în albuşuri, bate în continuare albuşurile, până ce acestea se răcesc complet (circa 5-10 minute).
→ Crema de gălbenuşuri se adaugă în spuma de albuş şi se amestecă încet cu o spatulă, până la completa omogenizare.
→ Adaugă făina (cernută în prealabil) şi omogenizează încet.
→ Compoziţia se răstoarnă în tava unsă cu unt.
→ Se coace la 180 de grade Celsius, timp de 40 minute. Fă testul cu scobitoarea şi dacă e gata îl poţi scoate.
→ Lasă blatul să se răcească cel puţin două pre înainte de a-l felia pentru a-l însiropa şi umple cu cremă.

Trucuri

Poţi pune orice arome vrei.
Blatul este destul de dulce, aşa că s epretează pentru siropuri uşoare, cu puţin zahăr sau chiar fără şi cu creme acrişoare.


Lasă un răspuns

Sus