Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bomboane cu nuca de cocos

Bomboane cu nuca de cocos

Am făcut bomboane cu nucă de cocos. În mod cert sunt mai bune decât cele de la cofetărie! Se pregatesc uşor, se mănâncă repede. Se pot pastra în firgidei, într-un vas acoperit, pentru două-trei zile.

Ingrediente

250 de grame de nucă de cocos macinata
200 de mililitri de lapte condensat îndulcit
100 de grame de migdale

Preparare

→ Nuca de cocos de macină pana devine pulbere fine. O poţi macina în maşina de cafea sau cu in blender. Adauga în numa de cocos o lingura de pesmer. Va absorbi excesul de grăsime şi va contribui la măcinarea nucii de cocos.
→ Într-un castron adânc, pune nuca de cocos şi lapte condensat şi amestecă.
→ Se omogenizează până se formează o pastă fină.

→ Se lasă să stea la rece cel puţin 1 oră.
→ Aceste bomboane sunt făcute în mod tradiţional cu migdale, dar poţi să foloseşti şi alune.
→ Pune în cuptorul încins migdalele, la foc mic, pentru 10 minute. Le fel şi dacă foloseşti alune.
→ Formeză mici bile de aluat. Pune o migdală la mijloc şi tavăleşte biluţa prin nucă de cocos rasă.
→ Se păstrează la rece.

 


Lasă un răspuns

Sus