Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bomboane de ciocolata si-un chec

Bomboane de ciocolata si-un chec

 

Bomboane de ciocolată

Ingrediente

160 g ciocolată amăruie
140 g ciocolată albă
200 ml smântână dulce
100 g unt
120 g fulgi de cocos
2 linguriţe cu nes
140 g zahăr pudră
1 fiolă cu esenţă de rom

Pentru formă:

150 g ciocolată neagră
25 g unt
Mod de preparare
Rupe ciocolata neagră în bucăţi şi topeşte-o la bain-marie împreună cu untul. Toarn-o într-o formă de silicon. Mişcă uşor forma, pentru a acoperi complet interiorul. Las-o la rece să se întărească.
Între timp, topeşte la bain-marie ciocolata albă cu cea amăruie. Separat, topeşte untul. Adaugă smântâna dulce, zahărul pudră, fulgii de cocos, nesul şi esenţa de rom. După ce s-a răcorit, încorporează amestecul de ciocolată. Ai grijă să nu fie fierbinte!
Compoziţia astfel obţinută mixeaz-o energic, apoi dă-o la rece aproximativ 30 de minute.
Scoate cu grijă ciocolata din forma de silicon. Umple-o cu jumătate din amestecul pentru bomboane. Din restul compoziţiei, modelează bomboane. Decorează-le cu ciocolată topită sau trece-le prin alune măcinate. Lasă totul la rece 30 de minute.

Chec cu lavă de ciocolată

Ingrediente

140 g ciocolată amăruie
100 g ciocolată cu lapte
50 ml smântână dulce
6 ouă
1 fiolă cu esenţă de vanilie
70 g făină
180 g zahăr
140 g unt

Mod de preparare

Într-o crăticioară, topeşte untul cu ciocolata amăruie la bain-marie. După ce s-a topit, opreşte focul şi încorporează zahărul şi făina proaspăt cernută.
Adaugă esenţa de vanilie şi ouăle unul câte unul. Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.
Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20-25 de minute. Deasupra se va forma o crustă crocantă, iar interiorul va fi plin de ciocolată.
Separat, topeşte ciocolata cu lapte la bain-marie. La final, adaugă smântâna dulce şi decorează checul fierbinte.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus