Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Branza de vaci, ideala in dieta

Branza de vaci, ideala in dieta

Brânză de vaci este un aliat în dietă. Şi este irezistibilă, gustoasă şi fără angoase calorice.

Ştiai că brânză de vaci poate să fie ingredientul ideal în sosuri, creme şi alte preparate? Ştiai că în felul acesta injumatatesti sau chiar elimini 75% din calorii.

Iată trucurile:

►Înlocuieşte smântâna şi uleiul în salate cu brânză de vaci. Trebuie să foloseşti o brânză de calitate, proaspătă şi bune scursă. Bate brânză de vaci cu o lingură-două de lapte cu un mixer, un minut două la viteză maximă. Merge şi apa rece. Adaugă condimente uscate a€“ ierburi aromate, sare şi piper. Rezultatul este foarte gustos. În plus o lingură de ulei are 90 de calorii, o lingură cu brânză de vaci 10 calorii.

►Dacă pregăteşti aluaturi pentru tarte şi pizza în casă, combină 300 de grame de făină, 150 de grame de brânză de vaci şi 50 de grame de unt. Pune sare şi piper şi amestecă bine. Adaugă, în funcţie de consistenţă pe care o are brânză, fie puţină făină, fie o lingură de lapte. Aduaga puţin praf de copt şi foloseşte fără teamă caloriilor aluatul.

►Cele mai bune şi fine creme se pot face folosind brânză de vaci, nu unt. Reţetă este simplă şi excelentă. Combină 150 de grame de brânză de vaci, proaspătă şi bine scursă cu două linguri de smântâna, două-trei linguri de zahăr pudra şi mizează câteva minute la viteză maximă. Adaugă arome, cacao, fructe sau esenţa de cafea. Poţi pune gelatină. Combinaţiile sunt nenumărate, iar numaraul caloriilor cu 60% mai mic, decât într-o cremă care foloseşte unt în loc de brânză.

►Creme de brânză preparate în casă, nu cele gata făcute din comerţ sunt cea mai bună, cea mai gustoasă şi cea mai sănătoasă variantă. Înlocuiesc perfect untul, aduc nutrienţi sănătoşi pentru jumătate din caloriile pe care le-ar aduce untul, de exemplu. Combină 100 de grame de brânză de vaci cu 25 de grame de unt moale. Amestecă bine. Adaugă pastă de ardei, pastă de tomate groasă, ierburi aromate, file de peste sau măsline tocate. O să ai cele mai bune creme tartinabile.

►Vrei ceva dulce? Amestecă brânză de vaci cu puţină smântâna sau iaurt gras. Adaugă puţină miere, fructe, nuci, fulgi de migdale, bucăţele de ciocolată neagră sau pudra de cacao. Rezultatul este delicios. În plus poţi mânca de două ori mai mult decât oricare alt dulce, propune cuisineaz.com.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns