Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Briose cu mascarpone

Briose cu mascarpone

PENTRU BRIOSE

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • sare

PENTRU CREMA

  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida

Pasul 1: Pentru briose, amesteca toate ingredientele solide, apoi adauga laptele amestecat cu uleiul.

Pasul 2: Pune compozitia in formele de briose pregatite cu hartiutele speciale si da la cuptor 30-45 de minute.

Pasul 3: Pentru crema, freaca galbenusurile cu jumatate din zahar. Adauga laptele si ciocolata. Pune pe foc mic si da deoparte cand incepe sa se ingroase.

Pasul 4: Amesteca gelatina cu trei linguri cu apa rece, lasa zece minute, apoi toarn-o peste crema luata de pe foc. Amesteca si lasa sa se racoreasca bine.

Pasul 5: Adauga mascarpone si frisca batuta cu restul de zahar si omogenizeaza. Da la frigider o jumatate de ora.

Pasul 6: In momentul servirii, taie capacelul brioselor si umple-le cu crema de mascarpone.


Lasă un răspuns

Sus