Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Briose cu rosioare

Briose cu rosioare

  • 500 g faina
  • 1 pliculet cu drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingura rasa cu sare
  • 1 cartof, 2 oua
  • 20-25 rosioare
  • 100 g masline
  • rozmarin
  • ulei pentru uns formele

Pasul 1: Fierbe cartoful in apa cu sare si paseaza-l ca pentru piure.

Pasul 2: intre timp, dizolva drojdia cu zaharul si adauga-le peste amestecul de faina, ulei de masline, sare si rozmarin, dupa gust.

Pasul 3: Pune cartoful pisat si framanta un aluat elastic pana se desprinde de pe maini. Lasa la crescut, la loc caldut, vreme de doua ore.

Pasul 4: Rupe cu mana bilute din aluat si pune-le in formele pregatite cu ulei si mai lasa sa creasca o jumatate de ora.

Pasul 5: indeasa cu degetele felii de masline si rosioare intregi (sau taiate pe jumatate daca sunt prea mari), unge cu ou batut si da la cuptorul incins in prealabil.


Lasă un răspuns

Sus