Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Briose grecesti

Briose grecesti

  • 3 oua
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana cu masline taiate
  • 1 cana cu branza feta
  • ¼ cana cu parmezan
  • 1 ceapa mica
  • 1½ cani cu lapte
  • 200 ml ulei de masline
  • ½ lingurita cu sare
  • 3½ lingurite cu praf de copt
  • ½ lingurita cu bicarbonat
  • 1 lingurita cu boia
  • 1 lingura cu cimbru
  • unt pentru uns

Pasul 1: intr-un castron mare, pune faina cu sare, bicarbonatul, praful de copt, boiaua si cimbrul (daca ai proaspat, e si mai bine).

Pasul 2: in alt castron, bate ouale, adauga branza, maslinele, parmezanul, ceapa taiata foarte marunt, uleiul de masline, laptele si amesteca pana obtii o compozitie omogena.

Pasul 3: Toarna compozitia lichida peste amestecul fainos si omogenizeaza.

Pasul 4: Ia cu lingura din compozitie si toarna in formele de briose unse cu unt. Da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc (dar nu inainte de a face testul scobitorii, pentru mai multa siguranta).

Pasul 5: Cand sunt coapte, mai lasa-le 1-2 minute in forme si scoate-le, de preferat, pe un gratar. Serveste-le calde sau la temperatura camerei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns