Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Briose pentru micul dejun

Briose pentru micul dejun

Poti face aceste briose pentru micul dejun in weekend, dar nu numai. Se fac atat de repede incat o sa intre in rutina de dimineata, mai ales ca poti combina ingredientele uscate seara si in cateva minute, dimineata, le poti baga in cuptor, pana se face cafeaua. 

Ingrediente

300 de grame de faina
o lingurita de praf de copt
un praf de sare
o lingurita de pudra de scortisoara
150 de grame de zahar
250 mililitri lapte integral
2 oua
100 de grame de unt topit
100 de grame de amestec de alune si seminte
100 de grame de stafide

Preparare

→ Incinge bine cuptorul (daca le faci in viteza dimineata, aprinde cuptorul si sa-l la mximum

→ Topeste untul (cat se topeste untul pune hartiutele in forma de briose)

→ Intr-un castron mare amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea si scortisoara. Amesteca totul cu doua-trei miscari. Combinatia o poti face seara.

→ Separat in alt castron bate oualale si adauga laptele. Acum untul este topit si racorit suficient cat sa-l pui in amestecul de ou cu lapte. Amesteca putin.

→ Toarna toata combinata de ou-lapte-unt in amestecul de ingredientele uscate si omogenizeaza rapid, dar numai din cateva miscari . Aluatul nu trebuie sa fie perfect combinat.

→ Adauga alunele, semintele si stafidele. Mai amesteca o data, de doua ori si gata! Le poti pune la copt.  

Din ingredinete ies 12-14 briose mari. Se coc in 20-25 de minute, adica exact cat inseamna trezitul copiilor si dusul de dimineata.

Pofta buna la micul dejun. Aceste briose pentru micul dejun merg de minune cu o ceasca de ciocolata calda.


Lasă un răspuns

Sus