Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Budinca de banane. Rasfat de iarna

Budinca de banane. Rasfat de iarna

Am făcut prima dată budincă de banane după aceasta reteta acum o saptamană iar de atunci aud mereu de la ai mei ”când mai faci budincă de banane?”. Dacă vreți să pățiți și voi la fel, iată rețeta.

Ingrediente

4 linguri de făină
200 grame de zahăr (merge și mai puțin daca bananele sunt foarte coapte)
Un vârf de cuțit de sare
3 oua mari
3 cesti mici cu lapte (150 de mililitri)
Vanilie, scorțișoară
O foaie/două de napolitană
5-6 banane
Alte 100 de grame de zahăr și vanilie pentru topping

Citeste si: Budinca de ciocolata perfecta

Instrucţiuni

→ Incălziește cuptorul.
→ Combină făină, zahărul și sare într-o cratiță.
→ Bate ușor doar gălbenușurile de ou și amestecă-le cu lapte într-un castron. Toarnă amestecul de ou și lapte în ingredientele uscate în cratiță.
→ Omogenizeaza bine și pune pe foc mediu, amestecand constant, până când se îngroșă.
Adaugă mirodeniile.
→ Într-un vas larg și mai adânc care merge la cuptor, uns cu puțin unt, pune foaia de napolitană ruptă în bucățele de dimensiunea unor fursecuri. Pune uniform felii de banană, apoi un alt strat de bucați de foaie de napolitană ruptă în bucăți. Toarnă o treime din crema preparată pe foc peste napolitane și banane, apoi mai pune un strat de banane și încă unul de napolitane rupte în bucăți. Pune restul de cremă uniform.
→ Bate spumă albușurile cu zaharul și vanilia. Pune bezeaua peste budinca de banane, deja așezată în tavă cu o lingură și uniformizează.

Coace 25-30 de minute, până când bezeaua este ușor rumenită, iar budinca de banane gata.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus