Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Nu stiu care sunt gusturile voastre, dar eu sunt indragostita de dovlecei. Sunt foarte sanatosi si sunt baza pentru zeci de mancaruri, care mai de care mai gustoase si mai bune. Secretul preparatelor cu dovlecei, deci al acesti retete de budinca de dovlecei este sa gasesti condimentele si ierburile aromate potrivite. Dovleceii merg de minune cu nucsoara, piper negru proaspat macinat, dar si cu cibru si patrunjel. Iata cum faci budinca de dovlecei.

Ingrediente

500 de grame de dovlecei
4 oua
50 de grame de smantana
100  de grame de branza de oi
Cimbru uscat, patrunjel verde, sare, piper proaspat macinat si jumatate de lingurita de nucsoara
50 grame de cascaval
Doua linguri de pesmet fin
O lingura de malai
Un catel de usturoi

Preparare

→Pregateste vase individuale (se poate face si intr-un singur vas, dar este mai cu mot, asa). Trebuie unse cu putin unt si tapetate cu malai.
→Rade dovleceii prin razatoarea mare si lasa-i la scurs circa zece minute, dar nu-i stoarce.
→Amesteca branza sfaramata cu smantana. Pune pesmetul, nucsoara, piper, cimbrul si patrunjelul tocat foarte fin.
→Adauga usturoiul pisat si frecat bine cu o lingura de ulei. Amesteca bine toate ingredientele.
→Bate ouale ca pentru omleta si adauga-le in amestecul cu branza.
→Pune dovleceii si amesteca.
→Pune compozitia in vasele (vasul pregatit) si presara deasupra cascaval ras.
→Budinca de dovlecei se coace la foc potrivit, in cuptolul incins bine, timp de 30 de minute.

Budinca de dovlecei este delicioasa simpla, dar merge perfect cu sos de usturoi si este o garnitura speciala alaturi de orice fel de carne.


Lasă un răspuns

Sus