Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Budinca de morcovi

Budinca de morcovi

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi
  • 3 cepe
  • 6 oua
  • 4 linguri cu smantana
  • 50 g branza rasa (telemea,cascaval)
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 20 g unt
  • seminte prajite de susan
  • 1 lingura de coriandru
  • 1 lingura cu margarina
  • pentru uns tava
  • 1 lingura cu faina pentru tapetat
  • sare
  • piper

Pasul 1: Curata morcovii si da-i pe razatoarea mare. Curata si toaca marunt cepele.

Pasul 2: Incinge uleiul intr-o cratita si pune ceapa si morcovul la calit, la foc moale,timp de cinci minute, amestecand continuu.

Pasul 3: Dupa ce s-au calit legumele, adauga smantana, sare si piper dupa gust si coriandru, amesteca si lasa sa fiarba inca zece minute, acoperit si tot la foc moale. Incalzeste cuptorul si tapeteaza tava.

Pasul 4: Pune continutul cratitei intr-un castron, adauga ouale si branza si amesteca bine cu furculita.

Pasul 5: Rastoarna aceasta compozitie in tava tapetata,pune deasupra semintele de susan si bag-o la cuptor.

Serveste-o calda, de indata ce o scoti din cuptor, cu vin alb demisec.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns