Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Budinca de paine

Budinca de paine

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu detest sa arunc mancare. Budinca de paine este una din retetele simple prin care transformi ceva inutil, numai bun de aruncat in ceva delicios perfect pentru cina. Budinca de paine respecta toate regulile de care are nevoie o mancare facuta in casa de o femeie super ocupata. Se face rapid, are ingrediente simple, iar finalul este perfect.

Ingredinetehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/17/budinica-paine-1.jpg

500 de grame de paine (sau cozonac sau briose taiate in felii)
O mana de nuci sau/si alune ori stafide
100 de grame de unt
300 de mililitri de lapte
Vanile, coaja de portocala sau de lamaie
Trei linguri cu smantana groasa
Patru linguri cu zahar
Sase oua mari
Eventual: 150 de grame de ciocolata sau patru linguri de cacao

Preparare

→ Unge in strat gros o tava care merge la cuptor, mai adanaca, cu unt. Aseaza feiile de paine, oblic, astfel incat sa se suprapuna usor. Ideal este sa asezi painea in doua straturi.
→ Amesteca retul de unt cu zaharul pana rezulta o crema.
→ Adauga – daca vrei ciocolata topita sau pudra de cacao. Daca folosesti cacao, amesteca pudra cu putin lapte cald pana rezulta o pastra groasa, pe care o combini in crema de unt.
→ Adauga in crema de unt ouale si amesteca foarte bine dupa fiecare. Pune coaja de portocala sau vanilie si nucile maruntite.
→ Amesteca laptele cald cu smantana pana ce aceasta din urma se dizolva complet.
→ Combina incet in crema de unt laptele la temperatura camerei. Omogenizeaza bine si pune totul peste feliile de paine din tava.
→ Lasa tava astfel pregatita sa stea circa 30 de minute da-o la cuptor pentru 40 de minute, in cuptorul bine incins, la foc moale.
→ Cand este gata, lasa budinca sa stea circa 10 minute inainte sa o servesti. Este delicioasa simpla, dar merge foarte bine cu frisca sau sirop de fructe.

 

 


Lasă un răspuns

Sus