Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Budinca de sfecla rosie

Budinca de sfecla rosie

Un fel de mancare indraznet care poate fi o garnitura sofisticata pentru carne sau alte legume.

Ingrediente:

  • 1 sfecla mare sau doua mai mititele
  • 4 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml supa de carne
  • 4 linguri de smantana grasa
  • sare
  • piper macinat, negru, rosu si verde
  • 4-5 linguri de pesmet
  • o lingura de ulei
  • Ierburi aromate – cimbru si salvie
  • hrean ras dupa gust

PASUL 1 Pune sfecla in folie de aluminiu, toarna putin ulei, impacheteaza bine si da la cuptor cam 30 de minute, pana se inmoaie.

PASUL 2 Curata sfecla racorita putin si pune-o in bucati in blender impreuna cu laptele si supa (daca nu ai supa poti pune inca o parte de lapte). Amesteca, dar sa se mai vada bucatile de sfecla.

PASUL 3 Bate bine ouala, adauga smantana, pune sare, iper, ierburile tocate marunt si pesmetul. Pune crema de sfacla peste acest amestec si omogenizeaza (crema de sfacla trebuie sa fie bine racorita)

PASUL 4 Unge un vas termorezistent cu unt, tapeteaza cu pesmet, in strat gros si pune budinca. Aceasta se coace intr-un alt vas cu apa calda (bain-marie), la cuptorul incins 20- 30 de minute.

Inainte de a o servi las-o sa se raceasca aproape complet. Este mult mai buna calduta.

Sursa foto: pixabay.com

 




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus